ATM'den para çekmek isteyenler büyük bir şok yaşadı: Büyük kriz patlak verdi

Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde ATM'lerde yaşanan sorunlar, vatandaşları zor durumda bıraktı. Arefe günü para çekmek isteyenler, "Para çekme ünitesinde arıza" veya "Çekmek istediğiniz tutar ödenememektedir" gibi uyarılarla karşılaştılar.

Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde ATM'lerde yaşanan sorunlar, vatandaşları zor durumda bıraktı. Arefe günü para çekmek isteyenler, "Para çekme ünitesinde arıza" veya "Çekmek istediğiniz tutar ödenememektedir" gibi uyarılarla karşılaştılar. Bu problemler bayramın ilk gününde de devam etti, özellikle 15 Haziran'da maaşlarını almak isteyen memurlar ve bayram harçlığı vermek isteyenler için ciddi mağduriyetler yaşandı.

Gün boyunca 10-15 farklı ATM'yi dolaşıp nakit para arayan vatandaşlar, sorunların çözülmediğini fark ettiler. Kurban pazarlarında da nakit para sıkıntısı nedeniyle ödemelerin EFT yoluyla yapıldığı durumlar görüldü.

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre, vatandaşlar sosyal medyada yaşanan duruma tepki göstererek, ATM'lerde para bulunmadığını ve bayram günü ceplerinde nakit olmadığını ifade ettiler.

"ÖNLEM ALINMADI"

Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, ATM'lerdeki nakit sıkıntısı nedeniyle son iki gündür şikayetlerin arttığını ifade etti. Güllü, "Hem kamu hem de özel bankaların ATM'lerinde bu sorun yaşanıyor. Nakit bulunduran ATM'lerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, bankalarının müşterisi olsalar da paralarına erişemiyor" dedi.

Güllü, ayrıca bankaların bu duruma karşı herhangi bir önlem almadığını ve mevcut mevzuatın bu tür sorunların çözümüne yönelik yetersiz olduğunu vurguladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), bankalara bu konuda uyarıda bulunması gerektiğinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.