Atmosferdeki karbondioksit seviyeleri sanayi devrimi öncesine göre %50 daha yüksek

Dünya atmosferindeki karbondioksit seviyeleri artmaya devam ediyor. Son veriler, son 4 milyon yılda görülmemiş düzeyde atmosfere karbondioksit saldığımızı gösteriyor.

Küresel ısınma ve onun getirdiği değişikliğinin başlıca nedeni olan atmosfere karbondioksit salınımları sanayi devriminin başlangıcından beri hız kesmeden devam ediyor.

NOAA'nın Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Dünya atmosferindeki karbondioksit seviyesi, Sanayi Devrimi öncesi döneme göre %50 daha fazla. Bu, son 4 milyon yılda görülmemiş bir seviye.

Atmosferdeki CO2 seviyeleri, Kuzey Yarımküre'deki bitki örtüsü kıştan uyanmadan ve karbonu atmosferden çekmeden önce her Mayıs ayında döngüsel olarak zirveye ulaşır, ancak insanlar her yıl atmosfere 40 milyar metrik ton karbondioksit kirliliği pompalamaya devam ettiği için genel CO2 seviyeleri yükselmeye devam ediyor.

İngiltere'deki East Anglia Üniversitesi'nde iklim değişikliği bilimi araştırma profesörü Corinne Le Quéré, Washington Post'a tehlikeyi anlattı:

“CO2 emisyonları inanılmaz derecede yüksek olmaya devam ediyor. Atmosferdeki CO2 konsantrasyonları, emisyonlar sıfıra yaklaştığında yükselmeyi durduracak."

Cornell Üniversitesi iklim bilimcisi Natalie Mahowald AP'ye verdiği demeçte uyarıda bulundu:

"Sanayi öncesi seviyelere göre %50 daha yüksek karbondioksite ulaşmak  gerçekten yeni bir ölçüt belirliyor ve iyi bir şekilde değil. İklim değişikliğinin en kötü sonuçlarından kaçınmak istiyorsak, karbondioksit emisyonlarını hemen azaltmak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Uzmanlar anlattı: Bunları yapmıyorsanız bilgileriniz çalınabilir!
Youtube'un beklenen yeni arayüzü iptal edildi: Kullanıcıların tepkisi büyük oldu!
Kişisel Bilgileriniz Tehlike Altında Olabilir! Uzmanlar Detaylarıyla Anlattı!
Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!