Atom bombası sahnesini görsel efekt kullanmadan çekti

Christopher Nolan, yeni filmi Oppenheimer’daki atom bombası sahnesini CGI, yani görsel efekt kullanmadan çektiğini açıkladı.

Memento, The Dark Knight, Inception, Interstellar gibi beğeni kazanan filmleri sinema dünyasına kazandıran ve kendi döneminin en iyi yönetmenleri arasında kabul edilen Christopher Nolan, önümüzdeki yıl yeni bir filmle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Son olarak Tenet’a imza atan Nolan’ın yeni filmi, atom bombasının yaratıcısı olarak kabul edilen Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’a odaklanıyor. Film, hem Oppenheimer’ın Manhattan Projesi’nde ilk atom bombasını geliştirmesini hem de sonrasında yaşadıklarını anlatıyor.

Bildiğiniz gibi Christopher Nolan, filmlerindeki büyük aksiyon sahnelerini mümkün olduğunca az CGI, yani görsel efekt kullanarak çekmesiyle biliniyor. Hatta Nolan son filminde bu konudaki ısrarını yeni bir seviyeye taşımış, bir uçağın hangarı yıkıp geçtiği sahne için gerçek bir uçak kullanmıştı. Ancak görünen o ki Nolan yeni filminde çıtayı biraz daha yukarı çıkarmış. Çünkü ünlü yönetmen, Oppenheimer filmindeki atom bombası sahnesinde CGI kullanmadığını açıkladı.

Nolan elbette film için yeni bir atom bombası patlatmadı -yani en azından öyle umuyoruz- ama bu bombanın yarattığı görüntüyü taklit etmek için farklı patlayıcılara başvurmuş olması mümkün.

Christopher Nolan yeni filminde yıldız oyuncuları bir araya getiriyor. Filme adını veren Amerikalı fizikçiye Peaky Blinders ile yıldızı parlayan ve daha önce pek çok projede Nolan ile çalışan Cillian Murphy hayat veriyor. Oyuncu kadrosunda Cillian Murphy’ye Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Benny Safdie, Josh Hartnett gibi isimler eşlik ediyor.

21 Temmuz 2023’te vizyona girecek filmin yeni fragmanının bu hafta yayınlanması bekleniyor.

C++, en popüler programlama dili listesinde Java’yı geride bıraktı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Çiftçilik hayranları için heyecan verici haber! Epic Games'in yeni ücretsiz oyunu sızdırıldı!
Yapay zekanın babası Hinton, devletlerin kesinlikle yapması gerekenleri açıkladı
Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Küçükşabanoğlu: Türkiye’de yapay zekâ marka oluşturacağız
İki şirket "Air Pro' ibaresi için kapıştı
Gökbiliminde Yeni Keşif: Kartal Bulutsusu'ndaki Yaratılış Sütunları