Audi Brüksel fabrikasında el konulan 300 otomobilin anahtarları geri verildi

Audi'nin Brüksel fabrikasında üretimin durmasına neden olan ve çalışanların el koyduğu yaklaşık 300 tamamlanmış otomobilin anahtarları, nihayet yönetime teslim edildi.

Audi'nin Brüksel fabrikasında üretimin durmasına neden olan ve çalışanların el koyduğu yaklaşık 300 tamamlanmış otomobilin anahtarları, nihayet yönetime teslim edildi. Fabrika yönetimi ve çalışan temsilcileri, mevcut sorunları çözmek için önemli bir adım atarak toplantı yapma kararı aldı.

Volkswagen Grubu'na ait Audi, temmuz ayında lüks elektrikli otomobil modeli Q8'in üretildiği ve 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gidileceğini ve bu modellerin üretiminin Meksika'ya kaydırılacağını duyurmuştu. 

Geçen hafta Audi yönetimi, Brüksel fabrikasına üretim için yeni model tahsis edilmediğini bildirmişti. Bu durum, fabrika çalışanlarını ve sendikaları rahatsız etmiş, çalışanlar üretime başlamamış ve tamamlanmış otomobillerin anahtarlarına el koymuştu. Fabrika yönetimi, işçilerin üretimi normale döndürmeden ve anahtarları teslim etmeden fabrikanın kapalı kalacağını ve bu süre zarfında ödeme yapılmayacağını açıklamıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından, Audi Brüksel çalışanları yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 16 Eylül'de Brüksel'de bir protesto düzenleyeceklerini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.