Audi fabrikasında kriz! İşçiler araçların anahtarlarına el koydu, üretim durduruldu

Audi, Brüksel fabrikasında talep düşüşü nedeniyle yeniden yapılanmaya gidiyor. Üretimin Meksika’ya kaydırılmasının ardından işçiler, otomobil anahtarlarına el koyarak protesto başlattı.

Alman otomobil devi Volkswagen Grubu’na ait Audi, temmuz ayında lüks elektrikli otomobil modeli Q8’in üretildiği ve ortalama 3 bin kişinin istihdam edildiği Brüksel fabrikasında talep düşüşü nedeniyle yeniden yapılanma sürecine gireceğini duyurmuştu. Bu bağlamda, söz konusu modellerin üretiminin Meksika’da devam edeceği belirtildi. Bu açıklamanın ardından, fabrikada çalışan işçiler otomobillerin anahtarlarına el koydu.

Brüksel fabrikasının yönetimi, gelecekte üretilecek modellerin henüz belirlenmemesi nedeniyle işçilerle yaşanan gerilim sonrası bazı kararlar aldığını açıkladı. Yönetim, işçilerin üretimi normal bir şekilde sürdürmemesi ve el konulan otomobil anahtarlarını iade etmemesi durumunda fabrikanın kapalı kalacağını, bu süreçte çalışanlara ödeme yapılmayacağını bildirdi.

Audi Brüksel çalışanları, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 16 Eylül’de Brüksel’de bir protesto düzenleyecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.