Avatar The Way of Water, gişede rakip tanımıyor

İzleyicilerden büyük ilgi gören Avatar The Way of Water, gişede rakip tanımıyor. Filmin hasılatı 2 milyar dolara doğru adım adım ilerliyor.

2.92 milyar dolara hasılata ulaşarak tüm zamanları en çok hasılat yapan unvanının sahibi olan Avatar’ın merakla beklenen devam filminden beklentiler oldukça yüksekti. Ancak Avatar’ın üzerinden 13 yıl geçmiş olması ve pandem şartları sebebiyle pek çok kişi filmin bu beklentileri karşılayamayabileceğini düşünüyordu.

Ne var ki James Cameron bir kez daha kendisinden şüphe edenleri boşa çıkardı ve yeni bir hite daha imza attı.

16 Aralık’ta dünya genelinde vizyona giren Avatar The Way of Water’ın dünya genelindeki gişe hasılatı 1.7 milyar doları geçti. Üstelik film izleyici çekmeye devam ediyor. Vizyona girmeden önce 1 milyar dolara ulaşıp ulaşmayacağı konusunda soru işaretleri olan film, artık 2 milyar dolara doğru emin adımlarla ilerliyor. Analistler, filmin gişede 2 milyar dolar barajını aşacağını düşünüyor. Eğer bu barajı aşarsa, The Way of Water, tarihte 2 milyar dolardan fazla hasılat yapan altıncı film olacak.

Yeni Avatar filminin Disney için kârlı olabilmesi için oldukça iyi bir hasılat yapması gerekiyordu. Çünkü filmin sadece yapım bütçesi yaklaşık 400 milyon dolar. Bu da Avatar 2’yi tüm zamanların en pahalı filmi yapıyor. Buna bir de tanıtım maliyetleri eklenince Avatar 2’nin kâra geçmesi için bile 800-900 milyon dolar hasılat yapması gerekiyordu. Hatta bu rakamın daha yüksek olduğuna inananlar bile var. Ancak görünen o ki bu yüksek maliyetine rağmen Avatar The Way of Water, Disney için büyük bir başarı hikayesine dönüşecek.

İlk filmde başlayan hikayeyi devam ettiren Avatar Suyun Yolu, izleyicileri Pandora gezegenine geri götürüyor. Adından da anlaşılacağı üzere bu kez Pandora’nın su dünyası hikayede önemli bir yer tutuyor.

Apple kendi ekranlarını kullanmaya başlayacak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Whatsapp'ta çığır açacak yeni özellik duyuruldu!
En çok getirilen ve IMEI kaydı yaptırılan telefon markası şaşırttı!
Steam'den ücretsiz oyun fırsatı! 800 lira değerindeki oyun kütüphaneye eklenebilecek
Epic Games Store'da büyük indirimler var! Popüler oyunlarda yüzde 80'e varan indirimler mevcut
NASA ve ESA arasında tarihi bir Mars anlaşması imzalandı