Avcılar'ın rol modeli Şili

Avcılar Belediyesi tarafından gelenekselleştirilerek, her ayın son pazartesi günü saat 15.00’de yapılan ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) eğitim toplantısı, 26 Aralık Pazartesi günü Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda...

Avcılar Belediyesi tarafından gelenekselleştirilerek, her ayın son pazartesi günü saat 15.00’de yapılan ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) eğitim toplantısı, 26 Aralık Pazartesi günü Zübeyde Hanım Nikah Sarayı Salonu’nda gerçekleşti.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de ABAG eğitim toplantısına katılarak ; “16 Eylül 2015 yılında Şili'de 3 dakika süren İllapel Depremi'nde 4,5 metreye varan tsunami dalgaları oluştu. Pek çok yerde heyelan meydana geldi. Afette 14 kişi öldü ve Şili hükümeti 1 milyon kişiyi tsunamiden uzaklaştırılmayı başardı. Şimdi görüldüğü gibi, bizde kaç km uzakta 7.3 şiddetinde meydana gelen depremle bile Avcılar’da 200’ün üzerinde kaybımız oldu. Bizde sadece 45 saniye sürmüştü. Şili’de meydana gelen 8.3 şiddetindeki depreminde bile kaybın ne kadar az olduğunu görüyorsunuz. Bizim Avcılar Belediyesinde bir parolamız var, '' Depremin kaç şiddetinde olacağı değil, bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuz önemli.’ Bizde tüm hazırlıklarımızı yürütürken, aynı zamanda da depremle başa çıkmış Şili gibi ülkelerden model alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz'' dedi.

ÖNEMLİ OLAN NE KADAR HAZIR OLDUĞUNUZ

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Sivil Savunma Uzmanı İbrahim Berber’in anlatımı ile gerçekleşen ''''2016 Yılı Doğa Kaynaklı Afetleri Dünya ve Türkiye’deki Örnekleri'' konu başlıklı toplantıya Avcılarlı vatandaşların ilgisi yoğundu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, afetlerde çözüm yerlerinin belediyeler olduğunu belirtirken; “ Olası afetlere karşı hazırlıksız olursanız, yağan kar yağışı bile bütün hayatın akışını etkileyebilir. Önemli olan ne kadar hazır olduğunuzdur'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor