Avon İflas Etti mi?

Kozmetik sektörünün köklü isimlerinden Avon, talk pudralarının kansere neden olduğu iddialarıyla karşı karşıya kaldığı yüzlerce dava nedeniyle iflas koruması başvurusunda bulundu. Peki, bu durum Avon’un iflası anlamına mı geliyor? İşte tüm detaylar...

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kozmetik devi Avon Products, talk pudrası ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarıyla açılan davaların ardından iflas koruması talebinde bulundu. Şirket, borçlarını ve hukuki yükümlülüklerini yönetmek amacıyla İflas Kanunu’nun 11. Bölümü çerçevesinde başvuru yaptı.

Son yıllarda Avon, talk pudrası ürünlerinin asbest kontaminasyonu ve kanser vakalarıyla ilişkilendirilmesiyle yaklaşık 200 dava ile karşı karşıya kaldı. Bu davalardan dolayı şirketin mali durumu ciddi şekilde etkilendi ve iflas başvurusu kaçınılmaz hale geldi. Avon’un başkanı John Dobell, iflas sürecinin şirketin varlıklarını koruma ve değerini artırma yolunda kritik bir adım olduğunu vurguladı.

Avon CEO’su Christoph Neierinck ise iflas sürecine rağmen küresel pazarlardaki büyümeye odaklanacaklarını belirtti. Şirket, Kuzey Amerika operasyonlarını 2016 yılında sonlandırmış olmasına rağmen, dünya genelinde faaliyetlerine devam etmekte kararlı.

Geçtiğimiz yıl, Avon, talk ürünlerinin güvenli olduğunu savunmasına rağmen açılan davalar sonucunda büyük tazminatlar ödemek zorunda kaldı. Şirket, bu süreçte toplamda 74,4 milyon dolarlık tazminatı iki kişiye ödemeye mahkum edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.