Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı

Avrupa Birliği (AB) zirvesinde Orta Doğu konulu oturumun sonunda alınan kararlar açıklanmış bulundu. Oturum sonu açıklanan bu bildiride, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının liderler tarafından oybirliğiyle kınandığı ve İran'a karşı yaptırımların genişletilmesine karar verildiği belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) zirvesinde Orta Doğu konulu oturumun sonunda alınan kararlar açıklanmış bulundu. Oturum sonu açıklanan bu bildiride, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının liderler tarafından oybirliğiyle kınandığı ve İran'a karşı yaptırımların genişletilmesine karar verildiği belirtildi. Ancak, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, yaptırımların detayları hakkında bilgi vermedi.

GAZZE İLE İLGİLİ MESAJLAR TEKRARLANDI

Bildiride, Gazze'deki krizin acilen sona erdirilmesi gerektiği ve bunun için ateşkesin sağlanması, esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımların engelsiz bir şekilde ulaştırılması gerektiği vurgulandı. Bildiride AB'nin iki devletli çözüme olan bağlılığının vurgulandığı, Lübnan'daki duruma da değinilerek AB'nin bu ülkeye güçlü desteğini yenilediği ifade edildi. Ayrıca, AB liderlerinin Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dönüşünü desteklediği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi
Trump'ın Sus Payı Davasında Cohen İtirafı: Trump Organization'dan Para Çaldım!
"İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor"
Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!