Avrupa Birliği Zirvesi başladı: Önemli konular tartışılacak

Avrupa Birliği liderleri, Brüksel'de buluşarak Ukrayna, Türkiye ile ilişkiler, Orta Doğu'daki durum ve ekonomi gibi önemli konuları tartışacak. Ukrayna-Türkiye ilişkileri ve Orta Doğu'daki gelişmelerin ikinci oturumda ele alınması planlanıyor. Ekonomi konuları ise yarın görüşülecek.

Avrupa Birliği liderleri, Brüksel'de ekonomi ve rekabetçilik alanlarının yanı sıra Ukrayna, Türkiye ilişkileri ve Orta Doğu'daki gelişmeleri tartışmak üzere bir araya geldi.

Zirve, 27 AB üyesi devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla başladı ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesindeki son toplantı olarak büyük önem taşıyor. AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in liderlik ettiği ilk oturumda, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AP Başkanı Roberta Metsola da yer aldı.

ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINACAK

AP Başkanı Metsola'nın konuşmasının ardından, Ukrayna, Türkiye ilişkileri ve Orta Doğu'daki gelişmelerin ele alınacağı ikinci oturuma geçilecek.

Türkiye ile ilişkiler, uzun bir aradan sonra AB Zirvesi gündemine alınmıştı. Türkiye ile ilgili bölümde, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell'in, Kasım 2023'te sunulan raporundaki öneriler masaya yatırılacak.

Ekonomi konuları ise yarınki oturumlarda ele alınacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazası enkazına varılma anına ait görüntüler yayınlandı
Ahu Tuğba'dan Sevenlerini Üzecek Açıklama Peş Peşe!
Dilan Polat'ın Cezaevi Kabusu Adli Tıp'a Taşındı: Tahliye Yolunda mı?
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi belli oldu!
Milyonlarca sürücü ve adaylarını ilgilendiriyor: Uyku apnesi iddiasına resmi açıklama geldi