Avrupa Birliği Zirvesi başlamış bulundu

Avrupa Birliği liderleri, Brüksel'de Ukrayna, Türkiye ilişkileri, Orta Doğu ve ekonomi gibi önemli konuları görüşmek üzere bir araya geldi. Ukrayna ve Türkiye ilişkileri ile Orta Doğu'daki gelişmeler, toplantının ikinci oturumunda ele alınacak. Yarın ise ekonomik konular tartışılacak.

Brüksel'de toplanan Avrupa Birliği liderleri, ekonomi ve rekabetçilik konularının yanı sıra Ukrayna, Türkiye ilişkileri ve Orta Doğu'daki gelişmeleri ele almak üzere bir araya geldi. Bu zirve, 27 AB üyesinin devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla gerçekleşti ve Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesindeki son toplantı olarak büyük önem taşıyor.

Toplantının ilk oturumunda AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in liderliğinde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AP Başkanı Roberta Metsola da yer aldı. AP Başkanı Metsola'nın konuşmasının ardından ikinci oturuma geçilecek ve burada Ukrayna, Türkiye ilişkileri ve Orta Doğu'daki gelişmeler ele alınacak.

Uzun bir aradan sonra Türkiye ile ilişkiler, AB Zirvesi gündemine alındı. Türkiye konulu bölümde, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell'in Kasım 2023'te sunduğu rapordaki öneriler ele alınacak. Ekonomi konuları ise yarınki oturumlarda görüşülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!