Avrupa Birliğin'de Gazze krizi: Ateşkes çağrısına yalnız bir ülke imza atmadı

Avrupa Birliği'nin tüm ülkeleri, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi ve İsrail'in Refah'a yapmayı planladığı saldırıdan vazgeçilmesi için nihai bir ateşkes çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği'nin tüm ülkeleri, Gazze'deki çatışmaların sona erdirilmesi ve İsrail'in Refah'a yapmayı planladığı saldırıdan vazgeçilmesi için nihai bir ateşkes çağrısında bulundu.

26 ÜLKENİN ACİL ÇAĞRISI: GAZZE'DEKİ İNSANLIK DRAMINA SON VERİLMELİ

AB'nin 26 üyesi, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek, ortalama 29 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği bölgede acil bir duraklama çağrısı yaptı. Macaristan'ın dışında kalan ülkeler, İsrail'in Refah'a yönelik saldırısının insanî felakete yol açabileceği endişesini dile getirdi. Macaristan'ın itirazına rağmen AB, Gazze'deki şiddeti sonlandırma çağrısını destekleyen 26 ülkenin yanında yer aldı. Macaristan'ın direnişi sonucunda AB, ülkeyi izole etti ve Batı Şeria'daki İsrailli yerleşimcilere yönelik yaptırım planlarını askıya aldı.

AB İÇİNDEKİ GERİLİM: FRANSA'NIN YAPTIRIMI VE ÜLKELERİN TEPKİSİ

Fransa'nın İsrailli yerleşimcilere yönelik yaptırımlar uygulaması AB içinde gerilimi artırdı. Belçika, İrlanda ve İspanya gibi ülkeler, AB'deki çıkmazın devam etmesi halinde kendi yaptırımlarını uygulamaya hazır olduklarını belirttiler. AB'nin dış ilişkilerden sorumlu yüksek temsilcisi Josep Borrell, Batı Şeria'daki çatışmaları "terörist eylemler" olarak nitelendirerek, Refah'a yönelik askeri harekat planının insani krize yol açabileceği uyarısında bulundu. Ancak 26 ülkenin ortak çizgi belirleme çabalarındaki zorluklar, AB'nin iç dinamiklerinde soru işaretleri yaratıyor. Macaristan'ın veto yetkisi, AB'nin dış politika karar alma mekanizmasını zorluyor ve ortak bir çizgi belirleme konusunda güçlükler çıkartıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu
Gazze'deki Filistinliler Zorla Yerinden Ediliyor: UNRWA Uyarısı
Tunus'ta 2,500 Afrikalı Düzensiz Göçmen Gönüllü Olarak Ülkelerine Döndü
Ukrayna Güçleri, Donetsk'te Rus Uçağını Düşürdü: Zelenski Açıkladı
Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avatarlarla Eğitim