Avrupa Birliği'nden çiftçiler için yeni karar

Avrupa Birliği'nde çiftçilerin şikayet ettiği nadas uygulaması askıya alındı. Buna göre çiftçiler, topraklarını nadasa bırakmak yerine mercimek, bakla veya bezelye gibi ürünler ekebilecek.

Avrupa Birliği'nde çiftçilerin şikayet ettiği nadas uygulaması askıya alındı. Buna göre çiftçiler, topraklarını nadasa bırakmak yerine mercimek, bakla veya bezelye gibi ürünler ekebilecek.

MUAFİYET GETİRİLDİ

Avrupa Birliği (AB), tarım arazilerinin bir kısmını nadasa bırakmayı gerektiren kurallara muafiyet getirdi. Söz konusu uygulama çiftçilerin en çok şikayet ettiği konular arasında yer alıyordu. AB Komisyonu, Avrupalı çiftçilerin nadasa bırakılan arazilere ilişkin kurallardan muaf tutulması kararı alındığını duyurdu. Karara göre ekilebilir arazinin yüzde 4'ünü nadasa bırakmak yerine bu arazilere mercimek, bakla veya bezelye gibi azot sabitleyen mahsuller ekilebilecek. Araziler için AB sübvansiyoları devam edecek.

GERİYE DÖNÜK BAŞLIYOR

Nadas kural muafiyeti geriye dönük olarak 1 Ocak 2024'te başlayacak ve 31 Aralık 2024'e kadar sürecek. Avrupalı çiftçilerin protestoları son dönemlerde ses getirmişti. Çifçiler, Fransa başta olmak üzere birçok ülkesinde problemlerine çözüm talep etmişti. Geçen hafta da tarım ilacı pestisit kullanımını 2030 yılına kadar yüzde 50 azaltma planından vazgeçilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor