Avrupa Komisyonu, Yunanistan'ı Adalet Divanı'na sevk etti

Avrupa Komisyonu, Yunanistan'ın taşkın ve nehir havzası yönetim planlarını revize etmediği gerekçesiyle Avrupa Birliği Adalet Divanı'na sevk etme kararı aldı. Yunanistan'ın yükümlülüklerini yerine getirmemesinin ciddi sonuçları olduğu vurgulandı.

Avrupa Komisyonu, Yunanistan'ı taşkın ve nehir havzası yönetim planlarını revize etmediği gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı'na sevk etme kararı aldı. Komisyon'un açıklamasında, bu planların Avrupa Yeşil Anlaşması'nın önemli bir parçası olduğu vurgulanarak, üye devletlerin her altı yılda bir bu planları güncellemek ve raporlamak zorunda olduğu hatırlatıldı.

Yunanistan'ın şu ana kadar nehir havzası yönetim planlarını gözden geçirmediği, kabul etmediği ve raporlamadığı belirtildi. Ayrıca, Yunanistan'ın taşkın riski yönetim planlarını da aynı şekilde rapor etmediği ifade edildi. Komisyon'un daha önce resmi bir bildirim mektubu gönderdiği ve Yunanistan'ı yükümlülüklerine uymaya çağırdığı, ancak ilgili planların hala tamamlanmadığı ve Yunan makamlarının çabalarının yetersiz olduğu belirtildi. Bu sebeple, Komisyon'un Yunanistan'ı AB Adalet Divanı'na sevk etme kararı aldığı ifade edildi.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada, "Bunu Kasım 2023'te Yunanistan'ı yükümlülüklerine uymaya ve planların gözden geçirilmesini tamamlamaya çağıran gerekçeli bir görüş takip etmiştir. Ancak, ilgili planlar hala sonuçlandırılmamıştır. Komisyon, Yunan makamlarının bugüne kadar gösterdikleri çabaların yetersiz olduğunu düşünmekte ve bu nedenle Yunanistan'ı Avrupa Birliği Adalet Divanı'na sevk etmektedir" ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı