Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış

Hollanda merkezli TTF'de, İsrail-İran gerilimi ve Rusya-Ukrayna krizi endişeleriyle mayıs vadeli doğal gaz fiyatları %7,5 artarak 33,5 avroya yükseldi. Avrupa'da arz kırılganlığı devam ediyor.

Avrupa'da Hollanda merkezli TTF'deki doğal gaz fiyatları, İsrail-İran gerilimi ve Rusya-Ukrayna krizinin etkisiyle yükseliyor. Mayıs vadeli kontratlarda %7,5'lik artışla megavatsaat başına 33,5 avroya ulaştı. Bu durum, kıtadaki arz güvenliğine ilişkin endişelerin devam ettiğini gösteriyor.
Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası olan TTF'de, mayıs vadeli kontratlarda megavatsaat başına gaz fiyatı dün 31,14 avrodan kapandı. Ancak, İsrail-İran arasındaki gerilim ve buna bağlı olarak olası arz tedarikindeki aksaklıklar endişeleri artırdı. Bu nedenle, megavatsaat başına gaz fiyatı dünkü kapanışa göre yüzde 7,5 artarak 33,5 avroya yükseldi.Rusya-Ukrayna Savaşı sonrasında Rusya'dan Avrupa'ya doğal gaz akışının neredeyse tamamen kesilmesi, kıtayı küresel piyasalardaki gelişmelere karşı daha kırılgan hale getirdi. Bu durum, kış sezonunun sona ermesine rağmen, küresel piyasalardaki arz endişelerinin devam etmesiyle fiyatlarda artışa neden oldu.Özetle, Avrupa'daki doğal gaz fiyatlarındaki bu artışlar, bölgedeki jeopolitik gerilimler ve Rusya-Ukrayna krizi gibi faktörlerden kaynaklanıyor. Bu durum, yaz aylarında bile gaz fiyatlarının yüksek seyretmesine neden olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden ve Trump canlı yayında koz paylaşacak! Tarihi kapışma!
AB'den İsrail'e Refah'taki Askeri Operasyonu Durdurma Çağrısı
İsrail Saldırısında Hizbullah Komutanı Öldü, Çatışmalar Devam Ediyor
Kilo sorunu ertesi gün haplarını etkisiz hale getirebilir mi? Uzmanlar uyardı!
Zelenskiy, İspanya ve Portekiz ziyaretlerini iptal etti