Avrupa'daki o ülke anında vatandaşlık veriyor: Türkler o ülkere akın ediyor!

Avrupa'da vatandaşlık almanın ve iltica etmenin nasıl olduğu gibi sorular, en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkler en fazla iltica başvurusunda bulundukları Avrupa ülkesinde hızla oturum izni almaktadır. İşte bu konudaki detaylar...

Türkiye'de yaşanan siyasi ve ekonomik belirsizlik nedeniyle Avrupa'ya gitmek isteyenler, yasadışı yollarla ülkeden ayrılmaya başladı. Avrupa'da yeni bir hayat kurmak isteyenlerin tercih ettiği en popüler ülke hem coğrafi hem de ekonomik açıdan Almanya oldu.

TÜRKLERİN İLK TERCİHİ ALMANYA OLDU

Almanya, iltica başvuruları açısından en çok tercih edilen ülke konumunda bulunuyor. Almanya'nın sunduğu sosyal yardımlar, eğitim olanakları ve iş imkanları, Türkiye'den gidenler arasında en fazla tercih edilen ülke haline getiriyor.

HAKLAR VE YAŞAM STANDARTLARI İLK SIRADA

Diğer önemli iltica başvurusu yapılan ülkeler arasında Fransa, İsveç, Hollanda ve Kanada gibi Avrupa ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor. Bu ülkeler, iltica başvurusu yapanlara sundukları haklar ve yaşam standartlarıyla öne çıkıyorlar.

BAŞVURULAR YÜZDE 18 ARTTI

Avrupa Birliği İltica Ajansı'nın verilerine göre, 2023 yılında Avrupa Birliği'nde iltica başvurularında %18'lik bir artış yaşandı ve toplamda 1,14 milyon başvuru kaydedildi. Bu, 2015-2016 mülteci krizinden bu yana görülen en yüksek seviyedir.

En fazla başvurunun yapıldığı ülke Almanya oldu ve başvuruların yaklaşık üçte biri bu ülkede gerçekleşti. Fransa, İspanya ve İtalya da önemli başvuru alan ülkeler arasında yer aldı. Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya'nın toplamda 29 ülkeye yapılan tüm başvuruların büyük bir kısmını oluşturduğu görüldü. Almanya, bu dönemde AB içindeki sığınmacılar için en önemli varış noktası olarak konumunu korudu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!