Avrupa'dan Gelen Kargolara Yeni Vergi Oranı %20'ye Çıkarıldı

Kargo ve posta vergilerindeki artışla birlikte Avrupa'dan gelen gönderilerde yeni vergi oranı %20'ye çıkarıldı. Engelli araçları için vergi muafiyeti genişletilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait şirketlerden getirilen eşyalara da muafiyet uygulanacak. Ucuz gönderi için son 15 gün önem taşıyor.

Avrupa'dan gelen kargo ve postalar için yeni vergi oranı %20'ye yükseltildi. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait şirketlerden getirilen eşyalara vergi muafiyeti getirildi. Engelli araçları için vergi muafiyeti genişletilirken, elektrikli motorlu araçlar da kapsama dahil edildi. Bu değişikliklerle birlikte kargo gönderi masraflarında artış bekleniyor, bu nedenle ucuz gönderi seçeneklerini değerlendirmek önemli hale geliyor.

Posta ve hızlı kargo kanalıyla gönderilen ticari olmayan eşyalar ile ilaçlar için maktu vergi oranı %18'den %20'ye çıkarıldı. Bu değişiklik 15 gün sonra yürürlüğe girecek ve Avrupa'dan gelen kargo ve postaları etkileyecek.

Ayrıca, milli savunma ve iç güvenlik açısından önemli olan eşyalar için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait şirketlerden getirilen ürünler vergiden muaf tutulacak. Engelli araçlarına uygulanan vergi muafiyeti genişletilerek, engelliler için üretilen elektrikli motorlu araçlar da bu kapsama dahil edilecek.

Kargo ücretlerindeki artış, vatandaşları olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, gönderi maliyetlerini minimize etmek için farklı firmalardan fiyat teklifi almak, standart teslimat seçeneğini tercih etmek ve mümkünse eşyaları küçük paketlere bölmek önemlidir.

Gönderi yapmadan önce gümrük işlemleri ve kısıtlamalar hakkında bilgi edinmek de gereklidir. Son 15 günü iyi değerlendirerek ucuz gönderi seçeneklerini araştırmak önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı