Avrupalı liderler yarın Paris’te bir araya gelecek: Toplantının gündemi Ukrayna'ya destek!

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşecek toplantıya, 20'den fazla Avrupalı lider, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Ukrayna'ya destek amacıyla bir araya gelecek. Macron'un danışmanları, toplantının Putin'e Avrupa'nın kararlılığını göstermek önemli bir adım olacağını belirtiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ev sahipliğinde yarın Paris'te gerçekleşecek olan toplantıya yaklaşık 20 Avrupalı lider katılacak. Bu toplantının ana amacı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın üçüncü yılında Ukrayna'ya destek göstermek olacak. Macron'un danışmanları, Elysee Sarayı'nda düzenlenecek olan bu önemli buluşmanın, Avrupa'nın Ukrayna'ya olan kararlılığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ileteceğini belirtiyor.

Macron'un danışmanları, toplantıya katılacak liderlerin, Putin'e Ukrayna'da kazanamayacağına dair net bir mesaj vermek istediklerini ifade ediyorlar. Bu mesajın temel hedefi, Putin'in Ukrayna konusundaki yanlış algılarını düzeltmek ve Rusya'nın savaşı sonlandırması gerektiğini vurgulamak.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Hollanda Başbakanı Mark Rutte gibi önemli liderlerin yanı sıra İskandinav ve Baltık ülkelerinden liderlerin de toplantıda yer alması bekleniyor. Ayrıca, ABD'yi Avrupa ve Avrasya İşlerinden sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jim O'Brien, Kanada'yı ise Savunma Bakanı Bill Blair temsil edecek.

Toplantının ana gündem maddesi, Ukrayna'ya yeni silah yardımlarının duyurulması olmasa da, müttefiklerle Ukrayna arasındaki koordinasyonun arttırılması için stratejilerin ele alınması planlanıyor. Bu toplantı, Avrupa'nın Ukrayna'ya desteğini güçlendirmek ve Rusya'ya karşı birlik ve kararlılık mesajı vermek adına büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu