Avrupa'nın en başarılı yöneticisi bir Türk kadını

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, FIDE tarafından “Avrupa Kıtasının Üstün Başarılı Yöneticisi” seçildi

Satrançta büyük bir gurur yaşanıyor. 3 Türk kadını Avrupa’nın en başarılısı oldu. Satrançta son 10 yıldır yaşanan büyük değişimin mimarı olan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı(TSF) Gülkız Tulay, “Avrupa’nın Üstün Başarılı Yöneticisi” seçildi. 

FIDE’nin “Satrançta Yılın Kadınları Ödülleri”nde kıtalar yarıştı, en fazla ödülü Türkiye kazandı. TSF Başkanı Tulay’ın yanı sıra Türkiye’nin ilk Kadın Uluslararası Satranç Ustası Nilüfer Çınar Çorlulu, “Avrupa’nın Öne Çıkan Satranç Eğitmeni” olarak ödül aldı. Satranç milli takım sporcusu  Handenur Şahin de “Avrupa’nın Mücadeleci Ruhuyla Öne Çıkan Engelli Kadın Oyuncusu” oldu.  

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “Avrupa’nın Üstün Başarılı Yöneticisi” seçilerek Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Türk satrancının son 10 yılda sergilediği başarı grafiğinin mimarı olan Tulay, Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından düzenlenen “Satrançta Yılın Kadınları Ödülleri”nde “Üstün Başarılı Yönetici” dalında aday gösterilen isimlerden biri oldu. Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarının en iyilerinin belirlendiği ödül programında, TSF Başkanı Tulay, satranç sporunun yaygınlaştırılması için hayata geçirdiği projeler ve başarılı çalışmaları nedeniyle “Avrupa Kıtasının Üstün Başarılı Yöneticisi” ödülüne layık görüldü. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kadın Haberleri

Manisa'da kadın cinayeti: Eşini tüfekle öldürüp intihar etti
Kasiyerlik yapan 35 yaşındaki Şeyda Ateş 42 erkek rakibini geride bırakıp, muhtar oldu
Ayşenur Bedel ölümünde şok savunma: Kuma gelmeyi reddetti
Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
Erzurum’da erkek şiddeti: Hemşire eşi ve kızını bıçaklayarak öldürdü