Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisine işçilerden grev tehdidi!

Volkswagen, işten çıkarma ve fabrika kapatma planlarını belirlemek üzere ücret müzakerelerine başladı. IG Metall sendikası, grev tehdidinde bulunarak şirketi "tarihi bir hata" yapmaması konusunda uyardı.

Volkswagen, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olarak, işten çıkarma ve fabrika kapatma kararlarını belirleyecek ücret müzakerelerine başladı. Bu süreçte sendika temsilcileri, grev tehdidinde bulunarak Volkswagen'i "tarihi bir hata" yapmaması konusunda uyardı. 

Şirket, elektrikli araç üretimine geçiş sürecinde yaşadığı mali zorluklar nedeniyle tasarruf yolları arıyor. 2 Eylül’deki açıklamasında, Almanya’daki bazı fabrikaların kapatılmasının artık bir seçenek olduğunu belirtmişti. Almanya'da fabrika kapatmayı değerlendiren ilk otomotiv şirketi olan Volkswagen, bu kararları IG Metall sendikasıyla karşı karşıya gelerek yürütmek zorunda kalacak.

Volkswagen, 1990'lardan bu yana Almanya'nın güneyindeki altı fabrikada iş güvenliği sağlayan anlaşmaları sonlandırdı. Bu durum, IG Metall'in Volkswagen markası altında çalışan 130 bin işçi için yeni iş sözleşmeleri müzakere etmesini gerektiriyor.

İşçi temsilcileri, Volkswagen'in kötü durumunu üst yönetim ve hükümetin desteğini kaybetmesine bağlayarak, işten çıkarmalara karşı sert bir direniş göstermeye kararlı. IG Metall, ücretlerde yüzde 7 artış talep ederken, aralık başında greve gitme tehdidinde bulundu. 

Sendikanın müzakerecisi Thorsten Groeger, müzakerelerin yapıldığı 19. yüzyıldan kalma konağın önünde işçilere "İyi bir çoban koyunlarına bakar ve onları bir arada tutar. Volkswagen'in çobanı koyunların derilerini yüzüp hortuma atmakla tehdit ediyor" şeklinde konuştu.

Volkswagen, Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki yüksek enerji ve iş gücü maliyetlerinin, elektrikli araç pazarında büyümek isteyen Avrupalı ve Çinli rakiplere karşı dezavantaj oluşturduğunu belirtiyor. Şirketin personel müdürü Arne Meiswinkel, Hannover'deki görüşmelerin başında, birimin rekabetçi kalabilmesi için maliyetleri kısması gerektiğini vurguladı. Meiswinkel, "Almanya, rakiplerinin gerisinde kalıyor. Özellikle ana markamız Volkswagen bundan etkileniyor. Uluslararası rekabet bizi geçmek üzere. Şirketimizi yeniden yapılandırmak için birlikte çalışmalıyız. Durum ciddi" diyerek uygulanabilir bir çözüm bulmanın önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.