Avukat Aytaç Ünsal için harekete geçin

Ankara Tabip Odası, tüm hekimleri etik ilkeler çerçevesinde davranmaya, yetkilileri ise Avukat Aytaç Ünsal'ın yaşam hakkı için acil olarak harekete geçmeye çağırdı.

Ankara Tabip Odası, 238 gündür sürdürdüğü açlık grevi-ölüm orucu sonucu Avukat Ebru Timtik hayatını kaybettiğini hatırlatarak, tüm hekimleri etik ilkeler çerçevesinde davranmaya, yetkilileri ise Avukat Aytaç Ünsal'ın yaşam hakkı için acil olarak harekete geçmeye çağırdı.

Ankara Tabip Odası, açlık grevi-ölüm orucu sonucu Av. Ebru Timtik hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Adil yargılanma talebinin bedeli ölüm olmamalı. . Üzgünüz, öfkeliyiz. Adil yargılanma hakkının sağlık hakkı kadar önemli olduğunu düşünüyoruz" açıklamasını yaptı. "Tüm hekimleri açlık grevleri sürecinde etik ilkeler çerçevesinde davranmaya, yetkilileri Av. Aytaç Ünsal'ın yaşam hakkı için acil olarak harekete geçmeye çağırıyoruz" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Adil yargılanma talebinin bedeli ölüm olmamalı... 238 gündür sürdürdüğü açlık grevi-ölüm orucu sonucu Av. Ebru Timtik hayatını kaybetti. Üzgünüz, öfkeliyiz. Adil yargılanma hakkının sağlık hakkı kadar önemli olduğunu düşünüyoruz."

 

NE OLMUŞTU?

238 gündür sürdürdüğü açlık grevi-ölüm orucu sonucu Av. Ebru Timtik hayatını kaybetmişti. Timtik, Avukat Aytaç Ünsal ile adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlamıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"