Avukat Ezgi Önalan: Boğaziçi öğrencilerine çıplak arama dayatıldı, darp raporları mevcut

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne AKP'li Melih Bulu'un atanmasını protesto ettikleri için evlerine operasyon düzenlenen Boğaziçili öğrencilerin avukatı Önalan, "Sabah saatlerinde çıplak arama dayatması ile karşılaşmışlar. Darp raporları mevcut'' dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından üniversite rektörlüğüne AKP'i Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişi hakkında gelişmeleri avukat Ezgi Önalan açıkladı. Önalan, "Sabah saatlerinde çıplak arama dayatması ile karşılaşmışlar. Gözaltına alınırken telefonlarına el konulanlar var, darp edilenler var, darp raporları mevcut" ifadelerini kullandı.

İstanbul Emniyeti, bugün salbaha karşı AKP’li Melih Bulu'nun Boğaziçi Rektörlüğü'ne atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik operasyon düzenlendi. 28 kişinin yakalanması için sabaha karşı evlere yapılan baskınlar sonucu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde tutulurken, haklarında 2 günlük gözaltı süresi olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınanlar hakkında polise ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na mukavemet iddialarıyla dosya hazırlandığını belirten Önalan, "17 kişi tutuluyor, haklarında arama kararı bulunan başka kişiler de var, toplam 28 kişi için dosya açılmış. Dosyada polise mukavemet ve 2911’li sayılı kanuna muhalefet iddiaları var. Bunun için şafak operasyonu ile ev basmaya gerek olmadığını, bunun hukuki olmadığını biliyoruz" dedi... (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?