Avukatlara gözaltı protesto edildi: Savunma susmayacak

Diyarbakır'da 16 avukatın evleri basılarak gözaltına alınması Ankara Adliyesi'nde protesto edildi.

 

Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 3 ilde düzenlenen operasyonda 19 avukat gözaltına alınmıştı.

Avukatların gözaltına alınmasına Ankara’daki meslektaşlarından tepki geldi. Ankara Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen avukatları polis koronavirüs pandemisi gerekçesiyle engellemek istedi.

Burada bir açıklama yapan Avukat Şevin Kaya, “Her gün adliyede olan avukatlar bir çağrı ile ifade verebilecekken, evleri sabah operasyonuyla basıldı” diye konuştu.

Kaya ayrıca avukatların kriminalize edilmeye çalışıldığını da vurguladı. Avukatlara HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de destek oldu.

'SAVCILIKLARIN ESKİ ALIŞKANLIKLARININ ÖNÜNE GEÇİLMELİ'

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Hak İnisiyatifi Derneği, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Yurttaşlık Derneği de ortak yaptığı ortak yazılı açıklamada, gözaltılara tepki gösterdi: “Siyasi iktidarın hukukta reform iradesi açıklamasına rağmen savcılıkların eski alışkanlıklarını sürdürmek istemesinin önüne geçilmelidir. Hukuk reformu denilen şey, cezasızlık, temel hak ve özgürlükleri kısıtlamak, hak ve hukuk savunucularına yönelik baskı ve gözaltılar olmamalıdır.BM İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirgesi uyarınca da tamamen demokratik faaliyet yürüten hak ve hukuk örgütleri yönetici ve üyelerinin bu şekilde bir muameleye maruz bırakılmaları, bildirgeye de aykırıdır. Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
Ankara'ya meteorolojiden kırmızı alarm: 1 Mayıs 2024 Ankara hava durumu