Avustralya, vatandaşlarına Lübnan'ı terk etme çağrısı

Şok çağrı! Avustralya, Lübnan dışı çağrısı ile gündemi bir anda karıştırdı! Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Lübnan'a gitmeyi düşünen vatandaşlarına seyahat uyarısında bulunarak bu ülkedeki vatandaşlarına da ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, X web sitesinde yer alan videosunda, Lübnan'a seyahat etmeyi düşünen ve halihazırda ülkede bulunan Avustralyalılara seslendi.

Wong, Lübnan'daki Avustralya vatandaşlarına "ülkeyi terk etme zamanının geldiğini" söyleyerek şunları söyledi: "Avustralya'daysanız ve Lübnan'a gitmeyi düşünüyorsanız oraya gitmeyin. Bölgedeki çatışmaların artacağından endişe ediliyor."

Wong, bölgedeki güvenliğin "birdenbire kötüleşebileceğini", bazı uçuşların hâlâ yolda olduğunu belirterek bölge sakinlerine şunları söyledi: "Mümkünse ülkeyi terk etmelisiniz. O bağırdı.

Wong, çatışmaların tırmanmaya devam etmesi halinde Beyrut havaalanının "kalıcı olarak kapatılabileceğini" belirtti ve havaalanı kapatıldığında Avustralya hükümetinin sakinlerinin Lübnan'dan tahliyesine "yardım edemeyeceğini" söyledi.

Wong şunları söyledi: "Endişelerinizi ciddiye alıyoruz. Çatışmanın tırmanmamasını sağlamak için bölgesel ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz, ancak şu anda bölgedeki Avustralyalıların bekleyip ne olacağını görme zamanı değil. Artık ülkeyi terk etme zamanı geldi." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.