Avustralya'da binlerce kişi Gazze için ayakta!

Queensland, Avustralya'da Filistin'e destek veren binlerce kişi, hükümetin Orta Doğu'da kalıcı ateşkes çağrısı yapmasını talep etmek üzere Brisbane'de yürüyüş düzenledi.

Queensland, Avustralya'da binlerce kişi, Filistin'e destek amacıyla Brisbane'de bir araya gelerek, hükümetin Orta Doğu'da kalıcı ateşkes çağrısı yapmasını talep eden bir yürüyüş düzenledi. Göstericiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki göstererek, hükümetten yaptırım ve silah tedarikinin durdurulmasını istedi.

Avustralya'nın Queensland eyaletinde, Filistin'e destek veren binlerce kişi, hükümetin Orta Doğu'da kalıcı bir ateşkes çağrısı yapması talebiyle yürüyüş gerçekleştirdi. 

ABC News'un haberine göre, Brisbane kentinde toplanan göstericiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı protesto eden dövizler ve Filistin bayrakları taşıdılar. Yürüyüş, Victoria Köprüsü'nden South Bank bölgesine doğru yapıldı. 

Göstericiler, ayrıca Avustralya hükümetinin İsrail'e yaptırım uygulamasını ve silah tedarikini durdurmasını da talep ettiler. Benzer protestolar, ülkenin Victoria eyaletindeki Melbourne ve Yeni Güney Galler eyaletindeki Sydney kentlerinde de düzenlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.