Avustralyalı hokey oyuncusu, Paris 2024'te oynamak için parmağından vazgeçti

Matt Dawson, iyileşme sürecini göz önünde bulundurarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarışabilmek için sağ eli yüzük parmağının üst kısmını kestirdi. Dawson, 'Eğer ödemem gereken bedel parmağımın üst kısmını almaksa, yapacağım şey buydu.'

Avustralyalı bir hokey oyuncusu, Paris'teki Olimpiyat Oyunlarında yarışabilmek için parmağının bir kısmını kesmeye karar verdi.

İADE BİR AY SÜRÜYOR

Matt Dawson, iki hafta önce Perth'teki takım antrenmanı sırasında sağ elindeki parmağını kırdı ve parmağın onarılması için yapılan ameliyatın iyileşmesi aylar sürebilir.

Dawson, molanın o kadar kötü olduğunu ve soyunma odasında parmağını görünce bayıldığını söyledi.

Rüyasının bittiğini düşünen Dawson, aceleyle bir plastik cerraha gider. Doktor, parmağını onarmak için ameliyat olmak zorunda kalsa bile tekrar düzgün çalışamayabileceği konusunda onu uyarır.

Bu nedenle 30 yaşındaki sporcu, Paris Olimpiyat Oyunları'na katılmak için parmağının belirli bir kısmını kesmeye karar verdi.

Dawson, eşinin "aceleci" bir şey yapmaması yönündeki uyarısına rağmen o öğleden sonra "ihtiyatlı" bir karar verdiğini söyledi.

"BU BENİM OLİMPİYAT OYUNLARIM OLABİLİR"


"Kariyerimin sonuna kesinlikle başından daha yakınım ve kim bilir, bu benim son olimpiyatlarım olabilir. Ve eğer hâlâ iyi bir şeyler yapabileceğimi hissediyorsam, o zaman bunu yapacağım."
Parlez Vous Hokey podcast'ine "Ödemek zorunda olduğum bedel parmağımı çekmekse, o zaman bunu yapacağım" dedi. 
Team kaptanı Aran Zalewski, kararın takım için sürpriz olduğunu ancak sonuçta Dawson'ı desteklediklerini söyledi.
"Ne düşüneceğimizi bilmiyorduk ve sonra hastaneye gidip parmağının kesildiğini duyduk. Bu çok ilginçti çünkü biliyorum ki bazen insanlar bir kol, bir bacak ve hatta küçük bir parmak parçasından vazgeçebiliyorlar. Buraya gel." dedi
 "Eğer hayatını seçersen, onun için kolay bir karar olduğunu düşünüyorum."

Bu haftanın başlarında Kookaburras antrenörü Colin Batch, Dawson'ın kulüpteki antrenmanlara geri döndüğünü söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.