Avusturya Başbakanı Kurz: Siyasal İslam'la mücadeleyi sürdüreceğiz

Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz hem ülkesindeki hem deFransa'daki olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz, Viyana'da bir grup gencin bir kiliseye girerek bağırmalarına tepki göstererek hükümetin siyasal İslam'la mücadeleye devam edeceğini ve buna müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

Avusturya basını cuma günü başkentteki St. Anton von Padua Katolik Kilisesi'ne 30 ila 50 Türk gencinin girerek sıraları tekmelediğini ve "Allahu ekber" diye bağırdığını iddia etmişti. Şansölye de bu habere atıfta bulunarak paylaştığı mesajında ülkedeki tüm Hıristiyanların "inançlarını özgürce ve güvenli bir şekilde" yaşayabilmeleri gerektiğini söyledi.

Avusturya medyasına göre güvenlik güçleri başta olayı "gençlik şakası" olarak nitelendirirken daha sonra Anayasayı Koruma Dairesi, güvenlik önlemi olarak bölgeye çok sayıda polis gönderdi.

İçişleri Bakanı Karl Nehammer, olay sonrası Avusturya'nın Hristiyan toplumunu "tüm kaynaklarıyla" koruyacağı sözünü verdi ve Fransa'daki Nice saldırlarının ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığını söyledi.

Fransa'nın Nice kentindeki bir kiliseye perşembe gece düzenlenen saldırıda üç kişi öldü. Ülkeye yeni gelen Tunuslu bir göçmen olan şüpheli, Fransız yetkililer tarafından "İslamo-faşist" olmakla suçlandı, ancak Tunus'taki ailesi radikal dini inançlara sahip olduğunu reddetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek