Avusturya, UNIFIL'in hedef alınmasına tepki gösterdi!

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, ülkesinin UNIFIL bünyesindeki 160 askerinin bulunduğunu vurgulayarak, artan gerilimi endişeyle izlediklerini belirtti.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, basın açıklamasında Avusturya'nın Birleşmiş Milletler Geçici Gücü (UNIFIL) bünyesinde 160 askeri bulunduğunu belirtti. Schallenberg, bölgedeki artan gerilimi endişeyle izlediklerini vurgulayarak, ateşkes sağlanması için diplomatik çabalara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Schallenberg, "Güney Lübnan'daki UNIFIL gibi BM misyonlarına yönelik her türlü saldırı, bilinçli ya da bilinçsiz şekilde yapılmış olsun, uluslararası hukukun ihlali olarak kabul edilir ve kesinlikle hoş görülemez." şeklinde konuştu. Bu konudaki görüşlerini İsrailli meslektaşlarına da ilettiğini aktardı.

Savunma Bakanı Klaudia Tanner, Avusturyalı askerlerin görevde olduğu misyondan çekilmenin söz konusu olmadığını ve diğer katılımcı ülkelerle işbirliği içinde hareket ettiklerini söyledi. Tanner, "Lübnan'daki gelişmeleri büyük bir kaygıyla takip ediyoruz. Dışişleri Bakanı'nın daha önce ifade ettiği gibi, mavi miğferli barış gücü askerlerine yönelik kasıtlı ya da kasıtsız bir saldırı, uluslararası hukukun ihlalidir." dedi.

UNIFIL, 10 Ekim'de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını bildirmişti. Ayrıca, İsrail ordusu 13 Ekim'de Lübnan'ın güneyindeki UNIFIL tesislerine baskın düzenleyerek, tesisin kapılarını tanklarla tahrip etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.