Avusturya'da bir mülteci silahsız ve yaralı Suriye askerlerini infazla suçlanıyor

Avrupa'ya sığınan Suriyeli mülteciler hakkında, ülkelerinde işledikleri savaş suçlarına ilişkin peş peşe davalar açılıyor.Russia Today'in (RT) Kronen Zeitung'dan aktardığına göre, Innsbruck kentinde görülen bir davada 27...

Avrupa'ya sığınan Suriyeli mülteciler hakkında, ülkelerinde işledikleri savaş suçlarına ilişkin peş peşe davalar açılıyor.

Russia Today'in (RT) Kronen Zeitung'dan aktardığına göre, Innsbruck kentinde görülen bir davada 27 yaşındaki mülteci Suriyeli, Suriye'de en az 20 silahsız ya da yaralı askeri öldürmekle suçlanıyor.

"Ciğer yiyen" Ebu Sakkar'ın da mensubu olduğu Faruk Tugayları çatısı altında faaliyet yürüttüğü söylenen Suriyelinin, 2013-2014 yılları arasında bu cinayetleri Humus ve El-Halidiye'de işlediği söyleniyor.

Suriyeli, terörist faaliyeler yürütmek ya da terör örgütü üyeliğinden yargılanmıyor. Yargılanma gerekçesi savaş suçu işlemek.

Şüpheli, ilk ifadesinde cinayetleri kabul etti ancak daha sonra ifadesinden vazgeçti. Ancak bir tanık, şüpheliyi Suriye'de savaşçı olarak gördüğünü söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

McDonald's restoranlarının önünde Hollanda'da İsrail'e karşı protesto düzenlendi
Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu