Aydan Özgoğuz'un Paylaşımı Kriz Yarattı: İstifa Edilecek Mi?

Almanya'da Türk kökenli meclis başkan yardımcısı Aydan Özgoğuz, Gazze’deki olaylarla ilgili sosyal medya paylaşımı nedeniyle istifa baskısıyla karşı karşıya kaldı. Özgoğuz, tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı, ancak istifa etmesi için yapılan çağrılar devam ediyor.

Almanya’da Türk kökenli meclis başkan yardımcısı Aydan Özgoğuz, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle zor günler geçiriyor. Özgoğuz’un, Gazze’de yaşanan katliamlarla ilgili bir gönderisi, Alman siyaseti ve kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

GÖNDERİDEKİ TARTIŞMALI İFADELER

Özgoğuz, Instagram’da paylaştığı bir fotoğrafla birlikte "İşte Siyonizm budur" ifadesini kullandı. Paylaşım, İsrail’in Mescid-i Aksa Şehitler Hastanesi çevresinde yaşanan yangını gösteriyordu. Bu sözler, başta Hıristiyan Demokrat Partiler (CDU/CSU) olmak üzere birçok siyasi kesim tarafından eleştirildi. Alman medyası ve bazı Yahudi kuruluşları, Özgoğuz’un istifasını talep etti.

ÖZÜR DİLEME ZORUNLULUĞU

Aydan Özgoğuz, yaşanan tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı. "Paylaşılan mesajın, barış içinde bir arada yaşamayı savunan yurttaşların duygularını incittiğini fark ettim. Amacım bu değildi ve pişmanım" şeklinde bir açıklama yaptı. Ancak bu özür, bazı kesimler tarafından yeterli bulunmadı.

İSTİFA ÇAĞRILARI

Alman medyası, Özgoğuz'un görevden alınması için baskı yapmaya devam ediyor. Eğer Özgoğuz istifa etmezse, meclis çoğunluğunun desteğini kaybetmesi durumunda görevden alınma ihtimali bulunuyor. Özgoğuz’un, hükümetteki koalisyon partilerinin desteğini kaybetmemek için açıklama yapması gerektiği ifade ediliyor.

İSRAİL ELÇİSİ'NDEN SERT TEPKİ

Özgoğuz’un açıklamalarına karşı İsrail’in Almanya Büyükelçisi, olayın geçiştirilemeyeceğini belirtti. Büyükelçi, "Yahudi halkının ulus devleti olan Siyonizm’in ölümcül şiddeti temsil ettiğine ilişkin mesajların kabul edilemez olduğunu" vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.