Aydın Doğan satmaya devam ediyor! 23.4 milyon dolar

Türkiye'nin en fazla kazanan müzik şirketlerden kabul edilen Doğan Müzik Yapım'ın yüzde 60'ı Fransız Believe grubuna satıldı.

Türkiye'nin en fazla kazanan müzik şirketlerden kabul edilen Doğan Müzik Yapım'ın yüzde 60'ı Fransız Believe grubuna satıldı.

Doğan Holding'in müzik ve eğlence sektöründe etkinlik gösteren dolaylı iştiraki Doğan Müzik Yapım'ın (DMC) yüzde 60 hissesinin Fransız dijital müzik platformu Believe grubuna satışı için ön sözleşme imzalanırken, toplam meblağ 23,4 milyon dolar olarak açıklandı.

Holding’den yayınlanan açıklamada yeni ortaklıkla alakalı 17 Nisan’da ön sözleşmenin imzalandığı ve lüzumlu kanuni işlemlere başlandığı açıklandı.

KAP’ta yer edinen açıklamaya nazaran DMC, Doğan Tüm ortaklık’in dolaylı bağlı ortaklığı konumundaki DMC Invest B.V’nin iştiraki konumunda bulunuyor.

Açıklamaya nazaran, işlem sonrası oluşacak iştirak hisse satış kârı/ziyanı DMC Invest B.V. tarafınca değerlendirilecek.

Açıklamada yer edinen bilgilere bakılırsa; Believe Grubu, bağımsız sanatçıların ve yapım şirketlerinin ürünlerini dünya genelinde yasal müzik platformlarında dağıtmalarını ve tanıtmalarını sağlamak için müzik ve web uzmanları tarafınca 2005 senesinde Paris’te kuruldu.

Believe Grubu’nun 45 ülkede 1300’den fazla çalışanı bulunuyor.

2000 senesinde kurulan müzik prodüksiyon ve dağıtım şirketi DMC ise birçok müzik şirketinin dijital ve fiziki dağıtımını yaparken, kendi bünyesinde de çeşitli sanatçı ve gruplarla çalışıyor.

TARKAN VE SEZEN AKSU DMC’DE

DMC ile çalışan sanatçılardan bazıları şu şekilde:

MFÖ, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan, Mor ve Ötesi, Kenan Doğulu, Funda Arar, Yüksek Sadakat, Bengü, Kalben, Ferhat Göçer, Gülben Ergen, Kargo, Mustafa Sandal, Mirkelam…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı