Aydın'da bulunan 900 yıllık tarihi manastır turistlerin ilgi odağı oldu! Ziyaretçi akınına uğruyor

Aydın'ın doğal güzelliklerle bezeli rotalarından birinde, binlerce yıllık bir tarih gizleniyor. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın sır dolu zirvelerinde yer alan Kurşunlu Manastırı, doğaseverlerin ve tarih tutkunlarının ilgi odağı haline geldi.

Aydın'ın göz alıcı güzelliklerine ev sahipliği yapan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın sır saklayan zirvelerinde, binlerce yıllık tarihi barındıran Kurşunlu Manastırı, doğa ve tarih severlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

TARİHİN İZİNDE SAMSON DAĞLARI'NDA GİZLENEN MANASTIR İLGİ ODAĞI OLDU

Samson Dağları'nın yemyeşil zirvelerine gizlenmiş olan Kurşunlu Manastırı, Aydın'ın eşsiz doğal güzellikleri arasında kendine özel bir yer ediniyor. Binlerce yıl öncesine dayanan bu manastırın, Aydın'ın tarihine ışık tuttuğu düşünülüyor.

TARİHİN GÖRKEMLİ İZLERİYLE ÇEVRİLİ BİR HAZİNE

Manastır, 11. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Bizans dönemine ait bir yapı. Hazreti Meryem'e ithaf edilen bu manastır, dinsizlerin ve saldırıların gölgesinde kalarak korunmuş bir tarih hazinesi olarak günümüze ulaşmıştır. Etrafı duvarlarla çevrili olan manastırın içinde bir kilise ve dışında ise bir mezar şapeli bulunmaktadır.

DOĞASEVERLERİN FAVORİ ROTASI OLDU

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kurşunlu Manastırı özellikle doğa yürüyüş gruplarının favori rotalarından biri haline gelmiştir. Manastır, özellikle bahar aylarında doğanın en canlı renkleriyle süslenerek ziyaretçilerini karşılıyor.

Manastırın şapelinin tavanında yer alan freskler, sembolik ve geometrik motiflerle bezeli. Bu fresklerde, dinle ilgili olaylar ve kişiler betimlenmiştir. Bu detaylar, manastırın sadece bir tarih mekanı olmanın ötesinde, sanatın ve kültürün de izlerini taşıdığını göstermektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Ehliyet Sınavında Usulsüzlük Operasyonu: Kopya Çekenler Suçüstü Yakalandı!
Olimpiyat öncesi Milli gururlarımız Berlin’de buluştu!
Burdur Belediyesi'nde akraba krizi: CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
AK Partili belediye köy okulu için ayrılan ödenekle cip alacak
Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim