Aydınlanma Hareketi velileri Ensar'ın yaz okuluna karşı uyardı!

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi Manisa gönüllüleri, Ensar Vakfı'nın Manisa'da açtığı yaz okuluna karşı velileri uyardı. Yapılan açıklamada, "Okulların ibadethanelere dönüştürülmesine topyekün karşıyız. Ne Ensar...

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi Manisa gönüllüleri, Ensar Vakfı'nın Manisa'da açtığı yaz okuluna karşı velileri uyardı. Yapılan açıklamada, "Okulların ibadethanelere dönüştürülmesine topyekün karşıyız. Ne Ensar Vakfı ne de başka bir kurum, okullarımızı bu amaçla kullanamaz. Manisa’yı, çocuklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz" denildi. 

Adı çocuk tecavüzleriyle ve pek çok taciz olayıyla birlikte anılan yandaş ve gerici Ensar Vakfı, geçtiğimiz günlerde Manisa Murat Germen İlkokulu'nda yaz okulu açmak çin harekete geçmiş, pek çok protestoya rağmen bu okulu törenle açmıştı. 

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi Manisa gönüllüleri, bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Bu sapkın zihniyetin temsilcisi olan Ensar Vakfı’nın Murat Germen Ortaokulu’nda açtıkları yaz okulunda zehirlerini akıtmalarına izin vermemek hepimizin görevidir" denildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA 

Aydınlanma Hareketi'nin açıklamasının tamamı şöyle: 

"AKP iktidarında Türkiye bir İslam Devleti olma yolunda hızla ilerliyor. Ülkemizi dinsel kurallarla yönetmeye kararlı bu iktidar, eğitimi dinselleştirerek toplumu din temellerine dayandırmaya, toplumsal yaşamı din kurallarına göre düzenlemeye ve dini siyasete egemen kılmaya çalışıyor. Hükümetin okullarda, sağlık kurumlarında ve diğer alanlarda laikliğe aykırı yapmış olduğu hamlelerini, Diyanetin fetvaları, yasalar ve uygulamalarını takip ederek, teşhir edip önlemeye çalışmak Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketinin ilk amacıdır.

Daha dün Karaman’da Hükümet destekli Ensar vakfında meydana gelen taciz ve tecavüz vakalarını yaşadık, bu olayları normalleştiren bakanlar gördük, tarikat kültürü içinde 'Badeleme' adı altında bunların yaşanabileceğini tartışan profesörlere şahit olduk. Manisa’da bu sapkın zihniyetin temsilcisi olan Ensar Vakfı’nın Murat Germen Ortaokulu’nda açtıkları yaz okulunda zehirlerini akıtmalarına izin vermemek hepimizin görevidir.

Manisa halkının tüm tepkilerine rağmen bugün yaz okulu açılmıştır. Basına yansıyan fotoğraflarda kız çocuklarının başlarının örtülü olduğunu görüyoruz. Başörtüsü deyip geçmiyoruz, bu zihniyetin kız çocuklarını “tahrik edici'' gördüğünün ve tacizi, tecavüzü de bu yolla meşrulaştırdığının altını çiziyoruz.

Biz okulların ibadethanelere dönüştürülmesine topyekün karşıyız. Ne Ensar Vakfı ne de başka bir kurum okullarımızı bu amaçla kullanamaz. Bu memleket bizim, bu okullar bizim, bu çocuklar ''onların çocukları’ değil, bizim de çocuklarımız. Manisa’yı çocuklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hacettepe Üniversitesi'nden ülkücü grup açıklaması: "40 cm pala ile saldırdılar"
Şöhretin Zirvesindeyken İstanbul'u Terk Etti! Tarık Tarcan Tanınmaz Halde!
Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner'den Feyza Civelek'e Öyle Sözler Etti Ki!
Gözleriniz Ne Kadar Keskin? Fotoğraftaki Komandoyu Kaç Saniyede Bulabileceksiniz?
Memur ve Emekli Maaş Zam Hesabı Yeniden Değişti! Zam Oranları Ne Olacak?