Aydınlık'tan provokatif haber: HAZİRAN'ın düzenlediği mitingi hedef gösterdiler

Aydınlık Gazetesi bugün Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrıcısı ve düzenleyicisi olduğu 20 Kasım'da Kartal'da düzenlenecek mitingi hedef gösterdi. Aydınlık'ta yer alan haberde “Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrıcı...

Aydınlık Gazetesi bugün Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrıcısı ve düzenleyicisi olduğu 20 Kasım'da Kartal'da 
düzenlenecek mitingi hedef gösterdi. Aydınlık'ta yer alan haberde “Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrıcı olduğu 20 Kasım’daki mitingin gerçek düzenleyicisinin HDP olduğu öğrenildi''  ifadesi kullanıldı. 

Miting'in İstanbul Valili'ne verilen Tertip Komitesi'nde hiçbir HDP'li bulunmuyor. Tertip komitesi'nin tamamı, aralarında CHP Parti Meclisi üyelerinin bulunduğu Haziran Mareketi Yürütme kurulu üyelerinden oluşuyor.

HAZİRAN'ın çağrıcı olduğu mitingin HDP tarafından organize edildiğini öne süren Aydınlık haberinde, "Mitinge CHP'li vekiller de katılacak" sözleri de, bir çarpıtma ve gerçeği gizleme girişimi olarak dikkat çekti. 

HAZİRAN'ın öncülüğüyle sol, sosyal demokrat, devrimci ve ilerici yapıların en geniş kesimlere çağrısıyla düzenlenmesi planlanan mitinge yönelik bu provokatif yayına düzenleyicilerin tepkisi ise sert oldu. 

Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Hakan Gülseven ve Erkan Baş Aydınlık'a sert  bir üslupla yanıt verdi. 

HAKAN GÜLSEVEN: ÇOBANIN ÇOMARI

"Aydınlıkçılar böyle şeyleri hep yapıyor" diyerek haberin karalama amaçlı olduğunu belirten gazeteci Hakan Gülseven, "kendisine son olarak ''Çoban’ sıfatını uygun gören ve milleti koyun yerine koyan kişinin ''anti-emperyalist’ tutum aldığını öne sürerek peşinde hizaya geçtiler. Çoban’a çomarlık yapmaya başladılar. Ülkenin karanlık bir diktatörlüğe, güncel bir saltanata sürüklendiğini gören ve buna karşı mücadele eden devrimci kuvvetlere saldırmaları bundandır" dedi. 

ERKAN BAŞ: SARAY OPERASONU DESTEKÇİSİ 

Bir diğer Yürütme Kurulu Üyesi Erkan Baş da bugün İleri Haber'de 'Saray bülteni Aydınlık'ın 20 Kasım haberi' başlıklı bir yazı kaleme alarak, Aydınlık için  AKP/Saray merkezli süren bir operasyonun destekçisi olan bir kurumdan söz ediyoruz" dedi.

HDP Kartal Mitingi'nin düzenleyicileri arasında bulunmuyor. HDP İl Örgütü, düzenleyicilerinin öngördüğü çevçevede mitinge katılacağını açıklayan kuruluşların arasında bulunuyor.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
Mercedes-Benz, Apple CarPlay desteğini sonlandırıyor
Tesla Cybertruck'ın Türkiye tarihi belli oldu!
İkinci el araba alacaklar elini çabuk tutsun: Zam dalgası geliyor!
Artık herkes Mercedes-BMW-Audi yerine bunu alacak!