Ayhan Bora Kaplan davasında ara tahliye

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, Kaplan'ın yakın adamı olarak bilinen Tansel Aktan, avukatının itirazı sonrası üst mahkemece tahliye edildi. Silah ticaretiyle ilişkilendirilen Aktan, sosyal medya paylaşımlarında Kaplan’ı överek, sahip olduğu her şeyi ona borçlu olduğunu ifade etmişti.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının tutuklu sanıklarından Tansel Aktan, avukatının itirazı üzerine bir üst mahkeme tarafından tahliye edildi. Aktan, Kaplan’ın yakın adamı olarak bilinirken, kendisi için "Benim gözümde suçlu değil, ticari açıdan örnek aldığım biri" ifadesini kullanmıştı. Kaplan'a ait bazı işletmelerin kağıt üstündeki sahibi olduğu ve silah ticaretiyle bağlantılı olduğu iddialarıyla gündeme gelen Aktan, geçen yıl raftan indirilen Mahfuz Tatar cinayeti davası kapsamında tutuklanmıştı.

Dava dosyasına giren sosyal medya paylaşımlarında Aktan, sahip olduğu lüks eşyaları Kaplan’ın yardımlarıyla elde ettiğini belirterek, "Allah başımızdan eksik etmesin" demişti. Kaplan’la olan yakınlığını ise bir başka paylaşımında, "Sen bizim abimizsin, her şeyimizsin" sözleriyle ifade etmişti.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Aktan ve diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedilmişti. Ancak Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi, Aktan’ın avukatının itirazı üzerine tahliyesine karar verdi. Dava kapsamında tutuklu yargılanan 18 sanığın tutukluluğunun devamına karar verilmiş, HTS kayıtlarının yeniden incelenmesi için bilirkişi raporu hazırlanması talebi de kabul edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.