Ayhan Bora Kaplan, Suçlamaları Reddetti: "Ben Örgüt Kuracak Olsam Bunlarla Kurmam"

Sincan Cezaevi'nde devam eden Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, sanık Kaplan suçlamaları reddetti ve "Ben örgüt kuracak olsam bunlarla kurmam" dedi. Eski emniyet görevlileri hakkında ciddi iddialarda bulunan Kaplan, Savcı Mustafa Kaya’yı HSK’ya şikayet ettiğini belirtti.

Sincan Cezaevi Kampüsü'nde devam eden Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının bugünkü duruşmasında, sanık Ayhan Bora Kaplan dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Dava, 18'i tutuklu 61 kişinin yargılandığı bir dosya olarak Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor.

"BEN ÖRGÜT KURACAK OLSAM BUNLARLA KURMAM"

Kaplan, örgüt kurma suçlamalarına ilişkin, "Ben örgüt kuracak olsam bunlarla kurmam, vallahi. Ben örgüt kursam bu ülke 500 bin yıl geçse tespit edemez" diyerek suçlamaların asılsız olduğunu savundu. Savunmasında, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Şevket Demircan'ın mahkeme başkanının adını vermesi nedeniyle mahkeme başkanının da şüpheli durumda olduğunu öne sürdü.

TAHLİYE EDİLEN POLİS MEMURLARI HAKKINDA CİDDİ SUÇLAMALAR

Kaplan, dosyadaki sosyal medya etkilerine ve bazı polis memurlarının davaya müdahil olmasına dikkat çekerek, eski emniyet görevlileri hakkında ciddi suçlamalarda bulundu. Özellikle, Savcı Mustafa Kaya’nın lehindeki ifadelerin ve delillerin dosyaya dahil edilmediğini belirten Kaplan, bu durumun adil bir yargılama yapılmadığını gösterdiğini öne sürdü.

Duruşmada, müşteki Erkan Doğan’ın işkence gördüğüne dair ifadeleri savunmaların merkezindeydi. Tutuksuz sanık polis memuru Kozan Umut Öztürk, suçlamaları reddetti ve davayla bir ilgisi olmadığını ifade etti.

Kaplan, Murat Çelik’in oğlu Burak Çelik’in FETÖ’cülere para gönderdiğini iddia ederken, bu iddiaların detaylarına da değindi. Ayrıca, gizli şahit Serdar Sertçelik’in yurt dışına çıkartılmasına ilişkin dosyanın bu dava ile birleştirilmesini talep etti.

"MUSTAFA KAYA'YI HSK'YA ŞİKAYET ETTİM"

Kaplan, savunmasında, "HSK’ya savcı Mustafa Kaya’yı şikayet ettim" diyerek şikayetinin sonucunun sorulmasını talep etti. Duruşma, sanık avukatlarının beyanlarıyla devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.