Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!

Eğitimdeki dengesizlikler, ekonomik kriz ve artan mülteci sayısı gibi faktörler iş alanlarında çeşitli krizlere neden olmaya başladı. Bazı sektörlerde, aylık 50.000 ile 200.000 TL arasında değişen yüksek maaşlar sunulmasına rağmen, işe alınacak nitelikli çalışan bulunamıyor.

Ankara İnşaatçılar Deneği (AYİDER) Başkan Yardımcısı Ahmet Erkutoğlu, inşaat sektöründe işçi bulma konusundaki sıkıntıları dile getirdi. Erkutoğlu, şantiye şeflerine 50 bin TL, kule vinç operatörlerine ise 200 bin TL maaş ödendiğini belirtirken, düz işçilerin günlük 2 bin TL, aylık ise 100 bin TL kazandığını ancak buna rağmen inşaat sektöründe işçi bulunamadığını vurguladı.

İŞÇİ SIKINTISININ SÜRECİ YAVAŞLATIYOR

Erkutoğlu, işçi sıkıntısının nedenini meslek okullarının azalması ve teşvik eksikliğine bağladı. Avrupa'daki eğitim sistemini örnek alarak, meslek okullarının çoğaltılması gerektiğini belirten Erkutoğlu, "Her ilde özel üniversite varken, meslek okullarını artırmalıyız" şeklinde konuştu.

Ayrıca, beklenen Marmara depremine dikkat çeken Erkutoğlu, kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini ancak işçi sıkıntısının bu süreci engellediğini dile getirdi. Deprem anında vinç ve kepçe operatörlerine ihtiyaç duyulacağını vurgulayan Erkutoğlu, "Onları nereden bulacağız?" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Doktor ve hemşire, hasta bebekleri öldürmüş
Feyza Altun, hakim karşısına çıkıyor: İki ayrı kombinim var gözünüz bende olsun
Bu olay, mafyanın devlete karşı atağa geçtiğinin kanıtıdır
Erdoğan duyurdu: Oda ve borsa başkanları yeşil pasaport alacak
Ülkü Ocakları Başkanı, Zafer Partili ismi hastanelik edip ölümle tehdit etti