Ayn el-Esed Üssü'ne Roketli Saldırı

Irak'ın Anbar ilindeki Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü'ne roketli saldırı düzenlendi. İki roket düştü, can kaybı veya maddi hasar bilgisi verilmedi. Aynı gün, Irak ve ABD yetkilileri DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin çekilmesi için Washington'da görüştü.

Irak'ın Anbar ilinde bulunan Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü'ne dün roketli bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda en az iki roket üssü hedef aldı ve olay sonrası bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Şu ana kadar can kaybı veya maddi hasar hakkında bilgi verilmedi. Öte yandan, Irak'tan bir güvenlik heyeti bu hafta Washington'da DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin Irak'tan çekilmesi için görüşmeler yaptı.

Irak'ın Anbar ilinde bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yer aldığı Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü'ne dün roketli bir saldırı düzenlendi. Yerel kaynakların bildirdiğine göre, üsse en az iki roket düşerken, saldırı sonrası bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Can kaybı veya maddi hasar hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Aynı zamanda, Irak'tan üst düzey bir güvenlik heyeti bu hafta Washington'da terör örgütü DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçlerinin Irak'tan çekilmesiyle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Henüz resmi bir açıklama yapılmazken, ABD'li ve Iraklı kaynaklar önümüzdeki haftalarda askerlerin çekilmeye başlamasını bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.