Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz: Yasaklar hiçbir yere varmaz

Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz Tele1 ekranlarının konuğu oldu. Meclisteb geçen ve komuoyunun sosyal medya sansürü olarak atfettiği yasaya ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz Tele1 ekranlarının konuğu oldu. Meclisteb geçen ve komuoyunun sosyal medya sansürü olarak atfettiği yasaya ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Güleryüz, geçen yıl İğneada’da verdiği konserde söylediği sözler nedeni ile yargılandığı davada beraat etti.

Zeynel Lüle'nin sunduğu Gün Ortası'nın bugün ki konuğu; ünlü müzisyen Erhan Güleryüz oldu.

Güleryüz; sosyal medya düzenlemesini yorumladı.

Güleryüz; "2020 yılında yeni şarkılar yapıp paylaşıyoruz. Ne yazık ki şu anda var olan iletişim kanallarıyla alakalı bir sıkıntı yaşıyoruz. İletişim kanallarından internette ancak iletişim kurabileceğimiz bir ortam var. Şu anda anladığım kadarıyla internete de kısıtlama getiriceklermiş. Yasak, yasak, yasak... Yasaklar hiçbir yere varmaz. 13 yaşındaki çocuk onu deliyor zaten" ifadelerini kullandı. 

Güleryüz, geçen yıl İğneada’da verdiği konserde söylediği sözler nedeni ile yargılandığı davada beraat etti. 1 yıla kadar hapsi istenen Güleryüz, ‘Halkın bir kesimini aşağılamakla’ suçlanıyordu. 

NE OLMUŞTU? 


Sanatçı Erhan Güleryüz, geçen 30 Ağustos akşamı Kırklareli İğneada’da bir konser verdi. Güleryüz, konser arasında dinleyicilere kısa bir konuşma yaptı. “Bugün çok değerli bir gün, 30 Ağustos…” diyerek sözlerine başlayan Güleryüz, “Gazi Mustafa Kemal Paşa, çarığı olmayan bir orduyla üstelik yalvardığı imamların ‘biz imamız, orduya gelmeyiz’ diyen insanların yüzde 50’sinin kaçtığı bir durumda, bir dünyada, bize cennet vatanı bıraktı” dedi.

Cuma hutbesinde Atatürk’ün adının anılmadığını söyleyen Güleryüz “Şu anda onun adını söylemekten imtina eden, çekinen Diyanet İşleri’ne de benden vay be… Siz kimsiniz, Gazi Mareşal Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın adını söylemekten çekiniyorsunuz. Allah size zaten vermiş belasını. Politik bir şey söylemek istemiyordum ama ağrıma gitti. Ben bundan utanıyorum kardeşim” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”