Ayşe Kulin Beyza Buldağ’a mektup yazdı: Pes etmek yok!

Yazar Ayşe Kulin, Boğaziçi direnişine destek verdiği için gözaltına alınan üniversite öğrencisi Beyza Buldağ'a mektup yazdı.

Yazar Ayşe Kulin Boğaziçi öğrencilerine destek grubu kurduğu için tutuklanan Beyza Buldağ'a mektup yazdı.

Ayşe Kulin mektubunda, "Ben de altmış bir yıl önce tıpkı senin ve akranların gibi hukukun ayaklar altına alınmasına karşı çıkmış, irticanın hortlama ihtimalini ta o günlerde görerek eylemlere katılmıştım." ifadelerini kullandı.

İşte Ayşe Kulin'in Beyza Buldağ'a yazdığı mektup: Sevgili Beyza, Seni hiç tanımıyordum. BÜ için sosyal dayanışma köşeni açtığında dahi adına dikkat etmemişim. BÜ öğrencilerine destek vermek için başlattığın iletiyi tıkladığım halde, her zamanki beceriksizliğimle göndermeyi becerememişim. Öğrencilerin tartaklandığı, tekmelendiği ve tutuklandığı polis baskınından sonra, tutuklananlar arasında olduğun için öğrendim adını, gazetelerde çıkınca da fotoğrafından çok güzel bir kız olduğunu gördüm. Yüreğinin de aydınlık ve güleç yüzünden geri kalmadığını artık hepimiz biliyoruz. Sevgili Beyza, sen hayatının baharında bir çiçeksin, ben seksen yaşındayım. Büyükannelerinin kuşağına ait bir dinozor olarak sana söylemek istediğim birkaç şey var. Öncelikle, delikanlı yaşının hakkını verdiğin için seni kutluyorum. Ben de altmış bir yıl önce tıpkı senin ve akranların gibi hukukun ayaklar altına alınmasına karşı çıkmış, irticanın hortlama ihtimalini ta o günlerde görerek eylemlere katılmıştım. Bir de itirafım var; mesajın geldiğinde eğer o anda tencereyi karıştırdığım tahta kaşığı, yemeği yakmayı göze alıp bırakaydım, belki doğru tıklamayı becerecek, ben de bu ülkenin bir yazarı olarak, açtığın dayanışma grubunun içinde olacaktım. Beceriksizliğim ki, benim hatam, şimdi hatamın etrafında dolanıp listeye ulaşmak için çabalıyorum, gördüğün gibi. Pes etmiyorum. Kalbi, haksızlıklar, hukuksuzluklarla sınanmakta olan tüm gençler için sevgi ve endişeyle çarpan yaşlı yazardan, aydınlık bir gelecek umuduyla.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu
Özgür Özel, Erdoğan'a Sunduğu Dosyayı Açıkladı!
Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs günü Saraçhane'ye!