Ayşe Neşeli, Gerçek Ailesini Ararken Kendi Mezarını da Buldu

32 yıl önce cami avlusuna bırakılan Ayşe Neşeli, yıllar süren mücadeleyle gerçek ailesini buldu. 12 yaşında evlatlık olduğunu öğrenen Neşeli, annesinin mezarını açtırıp DNA testiyle babasını da tespit etti. Kendi mezarını bulduğunu söyledi.

32 yıl önce Nevşehir’de cami avlusuna bırakılan Ayşe Neşeli, uzun yıllar süren bir arayışın ardından gerçek ailesini bulmayı başardı. 12 yaşında evlatlık olduğunu öğrenen Neşeli, annesinin mezarını açtırarak ve DNA testleri yaparak babasının kimliğini de belirledi. Kendi mezarını bulmanın da mutluluğunu yaşadı.

Ayşe Neşeli’nin 32 Yıllık Arayışı: Gerçek Ailesini Buldu

32 yıl önce Nevşehir’de doğan Ayşe Neşeli, bebekken cami avlusuna bırakıldı. Camideki vatandaşlar tarafından bulunan ve ardından bir aileye evlatlık verilen Ayşe Neşeli, 12 yaşındayken üvey annesinin ölümüyle birlikte evden kaçtı. Polis tarafından bulundu ve üvey babasına teslim edildiğinde, polis ve üvey babası arasındaki konuşmalardan, evlatlık olduğunu öğrendi.

Gerçek Ailesini Bulmak İçin Hukuk Mücadelesi

Ayşe Neşeli, 18 yaşına kadar gerçek ailesini aramaya başlamadan önce bekledi. Kendi çabalarıyla sonuç alamayınca, bir televizyon kanalına başvurdu ve yardım istedi. Televizyon kanalında yapılan ihbarlar sonucu annesinin kimliğini öğrendi ve mahkemeye başvurarak annesinin mezarını açtırdı. DNA testleri sonucunda annesinin L.S. olduğu doğrulandı. Babasını bulmak için de hukuk mücadelesini sürdürdü ve Ö.T.’nin babası olabileceği iddiaları üzerine DNA testi yapılmasını talep etti. Test sonucunda babasının kimliğini öğrendi ve bu haberi adliye çıkışında kutladı.

‘Öldü’ Diye Mezara Gömmüşler

Ayşe Neşeli, doğduktan sonra ailesi tarafından cami avlusuna bırakıldığını ve doğumdan sonra öldüğü yönünde yalan beyanlarda bulunulduğunu belirtti. "Ailem ve çevremdeki herkes, doğumdan sonra öldüğümü sanıyordu" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Kendi Mezarını Buldum

Gerçek ailesini bulmak için büyük bir mücadele verdiğini belirten Ayşe Neşeli, annesinin mezarını açtırmanın yanı sıra, kendi mezarını da bulduğunu söyledi. "Annemi bulduktan sonra yaptığım araştırmada, doğumdan hemen sonra ölen bir kız çocuğunun olduğunu öğrendim ve bu sayede kendi mezarımı da bulmuş oldum" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.