Ayşenur Ezgi Eygi soruşturması sürüyor: Babası ifade verdi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Eylül'de Filistin'de İsrail askerleri tarafından vurulan Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, 6 Eylül'de Filistin’in Nablus kentindeki Beita beldesinde gerçekleştirilen protestolarda, Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail savunma kuvvetlerine mensup bir keskin nişancı tarafından başından vurularak öldürülmesine yönelik soruşturmasını sürdürüyor.

Filistin adli makamlarından gelen dosyada, Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili olarak emri veren ve ateş açan şüphelilerin kimliğini tespit etmeye yönelik bilgiler yer almakta ve bu dosyanın çeviri işlemleri devam etmekte. Şüpheliler hakkında "insanlığa karşı suç işleme" kapsamında "kasten öldürme" suçundan soruşturma açıldı. Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi, bu süreçte "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

Mehmet Suat Eygi, ifadesinde kızının, İsrail'in insan hakları ihlallerini dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla bölgeye gözlem yapmak için gittiğini belirtti. Eygi, Türkiye'den Tel Aviv’e doğrudan uçuş olmaması nedeniyle kızının Ürdün üzerinden Kudüs’e geçtiğini aktardı. Kızının İsrail'in saldırıları nedeniyle vurulmasını öğrendiğinde şunları ifade etti: 

"Kızım, İsrail zulmünden rahatsız olduğu için insani bir davranış sergileyerek 9 arkadaş grubuyla Kudüs’e gitti. Ardından Kudüs'ten El Halil’e geçti. 6 Eylül’de İsrail ablukasında cuma namazı kılmak için gelen Filistin vatandaşlarına saldırılması sonucu kızımın vurulduğunu öğrendim. Kızımın üzerinde hiçbir kesici veya delici alet yoktu. O masumdu. Kızımın bu şekilde ölümüne sebep olan kişilerden, kurumlardan ve ilgili devletten şikayetçiyim."

Şüphelilerin kimlik tespitinin ardından haklarında iddianame hazırlanarak dava açılacağı kaydedildi. Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında ateş açılması sonucu başından vurularak ağır yaralanmış, ardından Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılmıştı. 6 Eylül’de hayatını kaybeden Eygi’nin cenazesi, 14 Eylül’de Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.