Ayşenur Ezgi Eygi'nin Türkiye'de yapılan otopsisinin sonucu çıktı: Uzak mesafeden vurulmış!

Batı Şeria'daki gösteride İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ölen Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu, ölümün uzak mesafeden yapılan ateşli silah atışı nedeniyle gerçekleştiğini doğruladı. Beyin kanaması ve beyin harabiyeti sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin otopsi raporu, Batı Şeria'daki bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini doğruladı. İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Eygi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeğinin uzak mesafeden yapılan ateşli silah atışı sonucu gerçekleştiği belirtiliyor. Raporda, mermi çekirdeğinin giriş yarası cildin çevresinde yanık, duman, is ve barut artıkları tespit edilmediği için atışın uzak mesafeden yapıldığı ifade ediliyor.

Rapora göre, Eygi'nin beyin kanaması ve beyin dokusu harabiyeti nedeniyle yaşamını yitirdiği, vücudunda sadece bir ateşli silah mermi çekirdeği yarası olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, Filistin'de yapılan ilk otopside yaraların bozulduğuna ve mermi çekirdeğinin çıkarıldığına dair bilgiler verilmiş. Olay yerinin görüntüleri ve kroki eksikliği nedeniyle atış istikameti ve mermi çekirdeği hakkında kesin bir görüş oluşturulamamıştır.

Ayşenur Ezgi Eygi, Türk asıllı ABD vatandaşı olarak Batı Şeria'daki yerleşim karşıtı gösteride İsrail güçleri tarafından başından vurularak öldürülmüştü. Olay, Nablus yakınlarındaki Beita kasabasında meydana geldi ve Eygi, Filistinli çiftçileri koruma kampanyası kapsamında Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde gönüllü olarak çalışıyordu. Eygi, Filistin'de İsrail güçleri tarafından öldürülen üçüncü ISM gönüllüsü oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, Eygi'nin ölümünün bir kaza olduğunu, kurşunun yerden sekerek ona isabet ettiğini belirtirken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Eygi'nin ölümünün sebepsiz ve haksız olduğunu ifade etti. İsrail ordusu ise Eygi'nin "kasıt olmadan" öldürülmüş olabileceğini ve ateşin başka bir göstericiyi hedef almak amacıyla açıldığını iddia etti.

Eygi'nin cenazesi 16 Eylül'de memleketi Didim'de toprağa verildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.