Aytunç Erkin: Vatandaş borçlarını ödeyemediği zaman devlet yakasına yapışıyor; peki, şirketler ödemediği zaman

"Yine Sayıştay raporuna yansıyan rakamlara göre; 2020 yılında elektrik satışı yaptığı bildirilen 197 şirketten 37'si tarafından hiç ödeme yapılmadı''

Gazeteci Aytunç Erkin, elektrik faturalarındaki Elektrik Enerjisi Fonu (EEF) adı altında kesilen tutarın, elektrik şirketleri tarafından devlete ödenmesi gerektiğini ancak Sayıştay Raporları'nda bu tutarın devlete hiç ödenmediği ya da eksik ödendiğinin ortaya çıktığını yazdı.

Erkin, Sayıştay'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2019 yılı hesaplarını incelediğini ve konut ve işyerlerine elektrik satan 37 şirketin EFF'yi devlete hiç yatırmadığını, 7 şirketin ise eksik yatırdığını aktararak şöyle devam etti:

"Yine Sayıştay raporuna yansıyan rakamlara göre; 2020 yılında elektrik satışı yaptığı bildirilen 197 şirketten 37'si tarafından hiç ödeme yapılmadı. Eksik ve gecikmeli ödeme yapan şirket sayısı ise 18 oldu.

Geçen hafta sordum: Bakanlığın önceliği dağıtım şirketleri mi halk mı? Salgın, ekonomik buhran ve hayat pahalılığıyla boğuşan halk borçlarını ödeyemediği zaman devlet yakasına yapışıyor. Peki, şirketler ödemediği zaman?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

‘Gözünüz aydın bu da ama böyle gönderildi’
İnsanı üzen bir üçüncü dünya ülkesi fotoğrafı
Rasim Ozan Kütahyalı'dan Fatih Altaylı'ya: Erdoğan'ın askerlerinin bir numarasıdır
İsmailağa kapılarını ilk kez gazetecilere açtı
Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor