Azerbaycan: Türkiye ile İsrail arasında yapılacak zirveye ev sahipliği yapmaya hazırız

Azerbaycan; Türkiye ve İsrail ile birlikte düzenlenecek bir üçlü zirveye ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı: “Türkiye bizim kardeş ülkemiz, İsrail ise stratejik ortağımız. Dostlarımızın birbirleriyle de dost olmasını istiyoruz”

Azerbaycan Cumhurbaşkan Aliyev'sı Dış Politika Danışmanı Hikmet Hacıyev, "Türkiye, Azerbaycan'ın kardeş ülkesi ve İsrail stratejik ortağımız. Dostlarımızın birbirleriyle dost olmasını istiyoruz." dedi.

İsrail ile Azerbaycan arasındaki ikili ilişkiler geçtiğimiz yıl önemli ölçüde iyileşti. Azerbaycan'ın 1991'de bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana ülkelerin güvenlik, ekonomik ve sosyal bağlarının istikrarlı bir şekilde iyileştiğini gören süreç, Azerbaycan'ın büyük bir zafer kazandığı 2020 Dağlık Karabağ Savaşı'nda doruğa ulaştı.

İsrail Hayom ile özel bir röportajda Hajiyev, İsrail ve vatandaşlarına olan büyük hayranlığını tartışıyor, Bakü'nin İsrail-Türkiye yakınlaşmasını son derece önemli bulduğunu, Azerbaycan'ın komşusu İran'la nükleer anlaşmaya ilişkin konumu olan Washington'a yönelik eleştirisine dikkat çekiyor ve nedenini açıklıyor. Azerbaycan'ın Tel Aviv'de büyükelçiliği yok.

Soru: Cumhurbaşkanı Aliyev, Başbakan Benjamin Netanyahu ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iki ülke arasındaki bölünmeleri köprülemeyi amaçlayan üçlü bir zirveye ev sahipliği yapmakla ilgileniyor mu?

Hacıyev: "Türkiye, Azerbaycan'ın kardeş ülkesi ve İsrail stratejik ortağımız. Dostlarımızın birbirleriyle dost olmasını istiyoruz. Taraflar böyle bir girişimi kabul ederse, Azerbaycan onları her zaman memnuniyetle karşılayacaktır."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu
Suudi Arabistan, kaçak hacılarla mücadele için yeni talimatlarını duyurdu
Almanya'yı Vuran Şiddetli Hava: Yağışlar ve Fırtınalar Felaketi Getirdi