Aziz Sancar’dan beyin kanserine umut!

Prof. Dr. Aziz Sancar, İTÜ açılışında beyin kanseri tedavisinde umut veren “EDU” molekülünü tanıttı. Molekülün, tümör büyümesini yavaşlatma ve engelleme potansiyeli olduğu vurgulandı. Sancar, bulgularını ilk kez paylaştı ve deneylerin özel fareler üzerinde başarılı şekilde devam ettiğini açıkladı.

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin açılışında, beyin kanseri tedavisinde umut veren yeni bir molekül olan "EDU" ile ilgili önemli bulgularını ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Açılışta yaptığı sunumda, EDU molekülünün, beyin tümörlerinin büyümesini yavaşlatma ve hatta engelleme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Sancar’ın sunumunun bilim camiasında büyük bir ilgiyle karşılandığını belirtti ve Sancar’ın çalışmalarının daha önce hiçbir yerde yayımlanmadığını vurgulayarak, "Bugün sunumuna dikkat ettiyseniz, hiçbiri yayınlanmamıştı. Çoğu bilim insanı, çalışmalarını tamamladıktan sonra makalelerde paylaşır, ama hocamız ilk kez burada bizimle paylaştı" dedi. 

Mandal, Sancar’ın laboratuvarından çıkan bu bilgilerin, beyin kanserini önce yavaşlatmaya, ardından da engellemeye yönelik büyük bir çözüm sunduğunu belirtti. EDU molekülünün özel fareler üzerinde denendiğini ve bu denemelerin oldukça başarılı geçtiğini açıkladı. Sancar’ın bu buluşu, mevcut tedavi yöntemlerine alternatif olabileceği için büyük bir heyecan yaratırken, beyin kanseri tedavisinde yeni bir dönemin başlangıcını müjdeleyebilir. 

Sancar’ın araştırmaları, bilim dünyasında dikkat çekmekte ve beyin kanseri hastalarının tedavi süreçlerine umut vermektedir. Eğitim ve araştırma alanında yaptığı katkılarla tanınan Sancar, bu yeni keşfiyle tıpta çığır açma potansiyeline sahip.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.