Aziz Yıldırım’dan Ali Koç’a liderlik eleştirisi!

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, rakibi Ali Koç’u ‘liderlik’ üstünden eleştiren Yıldırım, “Fenerbahçe’ye lider lazım. Herkes başkan olabilir fakat lider olamaz” diyerek eleştiride bulunmis oldu!

Fenerbahçe'nin eski başkanı ve başkan adayı Aziz Yıldırım, hafta sonu olağan genel kurul toplantısı öncesinde Sözcü TV'ye açıklamalarda bulundu. Yıldırım, rakibi Ali Koç'u eleştirdi: "Fenerbahçe'nin bir lidere ihtiyacı var. Herkes başkan olabilir ama lider olamaz. Fenerbahçeli futbolcular Trabzon'da yarıştı, sahada sonuç aldı ama olay başka yerde teklif edildi. Ben başkan olsaydım. Olaylardan sonra camia Süper Kupa'yı bekliyordu, ben de o maça gideceğim" dedi.

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:
"Yarınki kurultayın F.Bahçe camiasına ve Türk sporuna hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Herkesin kongreye kavgasız, kavgasız, birbirine sarılarak gelmesini istiyoruz. Hepimiz birbirimize açık olan bu yolda yürümemiz gerekiyor "Gelecekteki başkanın yapamayacağı hiçbir şey yok

"HERKES LİDER OLABİLİR."

F.Bahçe'nin bir lidere ihtiyacı var. Herkes başkan olabilir ama lider olamaz. F.Bahçeli futbolcular Trabzon'da mücadele etti ve sahada sonuç aldı ancak olay başka bir yere taşındı. Ben başkan olsaydım yaşananlardan sonra camia süper kupayı bekliyordu ve ben de o maçta yer alırdım. Ama bunun sonucunda U19 oyuncularını elinizden aldınız. F.Bahçe forması olmasa da yine kazanmak için oynuyorlar. - A takımla giderdim ve maçı kazanırsak Olympiakos'u falan yok ederdik."

"TFF kendisine yaptırım uygulamazsa gelecek sene Türkiye Kupası'nda yer alacak. Bu kupa büyük takımlar için yanlış durumda. Maçlar yapıldı. Giderleriniz gelirinizden çok daha fazla... Kulüpler, TFF ve yayıncı oturup bir çözüm bulmalı "Ben her zaman Türkiye Kupası'na karşıydım ve nedeni de 330 milyon dolarlık bu sözleşmeydi. Biliyorsunuz 600 milyon dolar borç kazandım. Bankalar Birliği, Ali Koç yüzünden özel bankadan alınan 50 milyonu kabul etmedi. Şu anda Fenerbahce'nin 4 milyar lira borcu var. Bu parayı 32 liraya bölerseniz 110 milyon dolar oluyor. Kimse bir şey ödedi mi, hayır! Döviz kuru artınca borç azaldı. "Bankacılık birliğine 110 milyon dolar öderseniz borç kalmaz."

"Fenerbahçe'nin varlıklarını da eklerseniz 600 milyon dolar. Hepsini sıraladım ve değerlerini anlattım. "Ben toplayın, karar verin, satışa çıkarın, satın alacağım dedim ama hiçbir şey yapmadılar."

"MOURINHO'yla devam edelim"
"Kabul ettiğimde haberleri yoktu ama sağdan soldan farklı konuşuyorlar. Mourinho geldi, artık konuşmak istemiyorum. "Mourinho'nun adını söyleyince konuşmaya başladılar. konuşuyoruz."
\ n "Seçilirsek Branco devam etmek istemeyebilir. Bir B planımız var. Ama Branco'nun sözleşmesini uzatmadan önce artık daha değerli hale geldi. - Başkan seçilirsem Mourinho ile de görüşeceğiz.

"Jose Mourinho'nun istediği oyuncuları alacağız. Hepsini olmasa da 3-4 tanesini alacağız. Kadroyu da göreceğiz. 20 yıl başkanlık yaptık, bunu anlıyoruz. Ama bazı yerlere gitmemiz gerekiyor.

"ORADA YILDIZ ARDA GÜLER OLMALI"


"Arda Güler'i almam. Arda Güler Real Madrid'in yıldızı olmalı. Fedakarlık etse de gelmemeli. Yıldızı olmalı. Real Madrid adını tarihe yazdırdı. O yüzden orada olmak daha faydalı. Gelirse elbette kalbimizde yeri olur. Eğer Real Madrid onu kiralık olarak göndermek isterse elbette göndeririz. "Başka takımlara gideceğine bize gelsin"

"Bazı hakemler beceriksiz. Sahada olup biteni göremiyor. Vizyon başlı başına bir beceridir. Bazı yargıçlar "çukur" haline geldi. Bir şeyleri organize ediyorlar. 1999-2000 yıllarında İzmir'de bir grup faaliyet gösterdi. Hakimler babadan oğula geçmeli. Bir akademi kurulmalı. Eğitimli olmaları gerekir. Öylece oturup okulu bırakmamalısın. Maçları izlemek için yurt dışına çıkmak zorunda kalıyorlar. Hakemlerin akıllı olması gerekiyor. "Futboldan anlayanlar hakem olmalıdır."

"Ebedi rakipler, F.Bahçe'ye saygı duyar. Ali Bey'e söyledikleri güzel mi? F.Bahçe hepsinden büyüktür. Başlarına 3 Temmuz gelseydi biz de yapardık. Biz farklıydık; Atatürk'ü ve Cumhuriyeti koruyan bir halk gücüyüz. Saygı göstermezlerse kavga ederiz. Sert savaşırız, yumuşak dövüşmeyiz. Galatasaray'dan arkadaş yok!

İlk etkinlik; Devre arasında Revivo'dan ayrılıyoruz... O sırada Galatasaray başkanını aradım. Revivo'dan çıkıyoruz, sana gelecek diyorlar. Biz de buna göre hareket ediyoruz. "Bizim Revivo ile hiçbir ilgimiz yok" dedi. Daha sonra Florya'ya giderek Revivo'ya imza attı.

Bir etkinlik daha; Kadın basketbol takımının teknik direktörüyle sözleşmesi var. Bu adam Galatasaray'ın antrenmanını izlemeye gitti ve anlaşma yaptı. Yöneticileri arayıp sorduk. Kabul etmediler. Daha sonra bunun doğru olduğunu öğrendik. Onu kovduk, alt katta bir oda verdik ve 9-18 saat çalıştırdık. Yeni bir teknik adam getirdik ve o takımı şampiyon yaptı. Onlar yüzünden Galatasaray'la arkadaş olamaz."

"İsmail Kartal'ı 2014 yılında teknik direktör yaptım. Yoksa F.Bahçe'nin teknik direktörünü gördü mü? Galatasaray'ı yenip çıkışa başlayacağız dedim. F.Bahçe'nin Galatasaray'a yenilmesini istiyorduk. "Bunu söyleyen ya da söyleten kişi utanç vericidir."

"Baronlar dedim, bunun arkasında ne olduğunu bulun. Kim olduklarını biliyorum. Adlarını da bilmiyorum ama bir araya gelmişler. Ama bence Ali Koç kalsın, Aziz Yıldırım gelmesin diye Londra'da toplandılar. 3 Temmuz'da ülkenin kontrolden çıktığını söyledim. "Ben de artık diyorum ki, F.Bahçe yok oluyor."

"Fenerbahçe'ye forma sponsoru bulamadım. Stadyumun ismini sattım ve basketbola 30 milyon dolar koydum. Avrupa şampiyonu olduk. Her yere sponsor muyuz? O zamanlar Adidas'tan sadece 6 milyon dolarlık alışveriş yapmıştım. Fenerium'da satılan formalardan parayı aldık. "Çok fazla gömlek satarsak ikramiye alırız."

"Kongrede Ali Koç'u gördüğümüzde el sıkışıyoruz, öpüşüyoruz. Kırgınlığımız yok. Neden alınayım? Benimle çalıştı. Görüş ayrılıklarımız var. Onunla 6 yıldır konuşmadık. Söyledikleri bizi kırdı. FETÖ mahkemelerinde yargılandık. Nereye isterlerse mahkemeye versinler. Daha önce yapılan her şeyi yaptım, sorguladım. Yaptığım her şeyi yıkıp yeniden inşa ediyorsun. İstanbul'da ve başka şehirlerde binaları yıkıp yeniden yapıyorsunuz, sonra da Aziz Yıldırım'ın adını siliyorsunuz; Başka türlü kaldırılamaz."

"Atatürk'ün adını yazacaksanız stadın ortasına yazın. Atatürk'ün zirvede ne işi var? Drone'ları görüyor, helikopterleri görüyor. Başkan seçilirsem orada yazmayacak. Stadyuma Atatürk yazılırsa para gelmez. "Ekonomik açıdan da düşünmek zorundayız."

"Kongrenin F.Bahçe taraftarına faydalı olması lazım. Hiçbir şekilde tepki göstermeyeceğim. Çünkü nazik biriyim. Çok yumuşak bir yazı yazdım. Ben başkan olmadan önce dediklerimi yaptılar. Bu yüzden mutluyum. Fenerbahçe'de değişime ihtiyaç olduğunu üyelerden biliyorum. Bu kongrenin Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum, hepinize teşekkür ediyorum."

 

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, fiili genel kurul ve seçimler öncesinde bir açıklama yaptı. Rakibi Ali Koç'u "liderliği" nedeniyle eleştiren Yıldırım, "Fenerbahçe'nin lidere ihtiyacı var. Herkes başkan olabilir ama lider olamaz" dedi. Yıldırım, Koç'un stada Mustafa Kemal Atatürk'ün adının yazılacağını duyurmasıyla ilgili de şunları söyledi: "Atatürk'ün adını yazıyorsanız stadın ortasına yazın. Atatürk'ün zirvede ne işi var?" " dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.