Aziz Yıldırım'ın savaş gemileri yola çıktı!

Fenerbahçe'nin genel kurulunda Ali Koç'un rakibi olan Yıldırım, kaybettiği seçimlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri için iş yapmaya yöneldi. Şirketi, TCG Kuşadası ve TCG Kumkale'yi Deniz Kuvvetleri'ne teslim etti.

Haziran ayında gerçekleştirilen Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Ali Koç'un rakibi olan Yıldırım, seçimleri kaybetmişti. Adaylık süreci boyunca, başkanlıktan ayrı kaldığı 6 yılda yaptığı çalışmalardan bahseden Yıldırım, iş hayatına yöneldiğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına ilk kez iş yaptığını açıkladı. 

Yıldırım'ın sahip olduğu şirket, Temmuz ayında Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilmek üzere Tuzla sınıfı karakol gemileri TCG Kuşadası ve TCG Kumkale'nin teslimatını tamamladı. Bu girişimlerin ardından, geçtiğimiz yıl Kazakistan ile yapılan büyük kapsamlı anlaşma için ülkeye çıkarma yapan Yıldırım, tersane kurulum işlemlerinde son aşamaya geldi.

KAZAKİSTAN İÇİN DONANMA ÜRETİMİ BAŞLADI

Yıldırım, bugüne kadar Nijerya, Somali, Katar ve Türkiye gibi ülkeler için çeşitli kara ve deniz araçları üretmişti. Ancak, Kazakistan ile imzaladığı anlaşma, bugüne kadarki en geniş kapsamlı proje oldu. Şirket, ürettiği karakol botlarının kendi sınıfında yüksek özelliklere sahip olması nedeniyle, birçok farklı bölgeden sipariş alıyor. Kazakistan için 2025 yılına kadar çok sayıda karakol botu, korvet, eğitim gemisi, hücum botu, denizaltı ve silahlı insansız deniz aracı üretilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.