B sınıfı ehliyeti olanlara müjde! Artık bu araçları da kullanabilecekler: İşte detaylar

Türkiye'de milyonlarca B sınıfı ehliyet sahibini ilgilendiren önemli bir değişiklik kapıda! Yürürlüğe girmesi planlanan yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahipleri, sadece taksi türü araçları değil, aynı zamanda 125 cc'lik taşıtları da kullanabilecekler.

B sınıfı ehliyet sahipleri için beklenen değişiklik sonunda gerçekleşiyor. Yeni düzenlemeyle birlikte, B sınıfı ehliyet sahipleri yalnızca taksi türü araçları değil, aynı zamanda 125 cc'lik taşıtları da kullanabilecekler. Bu flaş karar, milyonlarca araç sahibini ilgilendirirken, ulaşımda çeşitliliği artırmayı ve trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor.

125 CC'LİK TAŞITLARLA KENT İÇİ ULAŞIM KOLAYLAŞIYOR

Bu önemli değişiklikle birlikte, B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc'lik taşıtları kullanarak kent içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Aynı zamanda, trafikteki araç çeşitliliği artacak, bu da trafik yoğunluğunu azaltma amacına hizmet edecek.

YÖNETMELİĞİN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, değişikliğin en geç 2024 yılı içinde yürürlüğe girmesinin beklendiğini belirtti. Yeni düzenleme, B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir kullanım alanı tanıyarak, ulaşımın çeşitlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

EĞİTİM ŞARTLARI VE KOLAYLIKLA GEÇİŞ

Yapılacak düzenleme kapsamında, B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilmeleri için herhangi bir sürücü kursundan alacakları direksiyon eğitimi yeterli olacak. Bu eğitimi alan sürücüler, sürücü belgelerini değiştirmeye gerek olmaksızın 125 cc'lik motosikletleri kullanabilecekler.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri

Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
Gümüşhane'de Reklamcı, Tabela Ölçüsü Almak İsterken Çatıdan Düşerek Hayatını Kaybetti
Sürücü, Ruhsatlı Tabanca İle Yakalandı: Affedilme Talebi Reddedildi!
Şanlıurfa'daki Orman Yangınına İtfaiye ve Orman Müdürlüğü Ekipleri Müdahale Ediyor
Sinan Ateş'in Eşi Ayşe Ateş: Kapılar Arkasında Cinayetim Planlanlanıyor!"