Babacan açıkladı: DEVA Partisi, Meclis'teki gücünü artırmak için yeni stratejiler belirliyor

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 15 olan milletvekili sayısını katılımlar ve stratejik iş birlikleriyle 20'nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Açıklama, Türkiye siyasetindeki partiler arası ilişkilerin ve Meclis dinamiklerinin gelecekte nasıl şekillenebileceğiyle ilgili ipuçları sunuyor

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, partilerinin mevcut 15 milletvekili sayısını 31 Mart sonrası katılımlar ve stratejik iş birlikleri aracılığıyla 20'nin üzerine çıkarmayı hedeflediğini dile getirdi. Babacan, bu hedef doğrultusunda pek çok görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, mevcut Saadet ve Gelecek grubunun Meclis'te olmasının önemini vurguladı ve ortak siyasi çizgilerin bulunabileceğini ifade etti.

DEVA Partisi lideri, 14 Mayıs'ta yapılan milletvekili genel seçimlerinde CHP listelerinden seçime giren DEVA Partisi'nin 15, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin ise 10'ar milletvekili kazandığını hatırlattı. Seçimin ardından Saadet ve Gelecek Partileri'nin Meclis'te ortak grup kurduğunu belirtti.

Babacan'ın açıklamaları, Türkiye siyasetinde yeni dönemde Meclis içi dinamiklerin nasıl şekillenebileceğine dair önemli ipuçları sunuyor. DEVA Partisi'nin milletvekili sayısını artırma ve stratejik iş birlikleriyle güçlenme çabaları, gelecek dönemde siyasi tablonun nasıl evrileceğini gösteren bir gösterge olarak değerlendirilebilir.

ALİ BABACAN'IN AÇIKLAMASI

"Bizim şu anda 15 milletvekilimiz var fakat seçimlerden sonra bunun katılımlarla veya stratejik iş birlikleri ile 20’nin üzerine çıkması çok yakın görünüyor. Pek çok görüşmemiz var. Dolayısıyla mevcut Saadet ve Gelecek grubunun Meclis'te olması çok önemlidir. Onlar bir siyasi çizgiyi temsil etmektedir. Onlarla ortak yönlerimiz olabilir. Politikalarımıza kesişen yerler olabilir fakat bizim ayrıştığımız yerler de var."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Filistin'in tam üyeliği tasarısını onayladı
Gazze’de can kaybı 34 bin 943’e yükseldi
Mısır ‘böcek istilası' altında: İhracatta liderlik el değiştirecek!
Prof. Dr. Celal Şengör: 10 Milyon Yıl Sonra Türkiye'nin Komşusu Libya Olacak!
Meteorolojiden İzmirlileri üzen haber geldi: 11 Mayıs 2024 İzmir hava durumu